Duitsland - Spanje live op tv (EK vrouwenvoetbal)

Duitsland - Spanje live op tv (EK vrouwenvoetbal)
Beide ploegen boekten ruime overwinning

Sport :

De wedstrijd Duitsland - Spanje is bij het herenvoetbal natuurlijk een topaffiche, maar ook de damesploegen van beide landen kunnen er wat van. Dit duel op het EK vrouwenvoetbal is dinsdag 12 juli vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3.

Recordkampioen
Duitsland is de recordhouder van het EK vrouwenvoetbal. Van de voorgaande twaalf edities wisten de Duitsers het toernooi maar liefst acht keer te winnen. Vijf jaar geleden doorbraken de Oranjeleeuwinnen de Duitse suprematie, maar onze oosterburen zijn ook nu weer goed begonnen aan het toernooi. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 4-0 gewonnen van topland Denemarken.

Ruime overwinning
Daarmee gaan de Duitse voetbaldames aan kop in Groep B, maar het verschil met Spanje is klein. De Spanjaarden boekten namelijk ook een ruime overwinning: Finland werd met 4-1 verslagen, hoewel de Finnen al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong kwamen. Het duel tussen Duitsland en Spanje, in het Brentford Community Stadium, zal dus spannend worden.

De wedstrijd Duitsland - Spanje is dinsdag 12 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 3. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's