Muziekspecial Het beste van... Doe Maar woensdag te zien op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... Doe Maar woensdag te zien op NPO 3
BN'ers blikken terug

Kijktip :

Op 25 april 2022 overleed Henny Vrienten, de bassist en frontman van Nederpopgroep Doe Maar. In de jaren tachtig veroorzaakten zij - voor Nederlandse begrippen - ongekende taferelen. BN'ers blikken in de muziekspecial Het beste van... Doe Maar terug op hun favoriete momenten.

Het beste van... Doe Maar gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Hits
In de eerste helft van de jaren tachtig scoorde Doe Maar hit na hit met klassiekers als '32 jaar (Sinds 1 dag of 2)', 'Doris Day', 'Is dit alles', 'De bom', 'Pa' en '1 nacht alleen'. Vooral bij jonge tienermeiden was de band zeer populair, wat leidde tot een soort Beatlemania. Na een paar jaar hadden de mannen hier genoeg van en in 1984 trokken ze de stekker uit de band. Er volgden echter diverse reünies.

Herinneringen
Erik de Zwart, Annemieke Schollaardt, Francis van Broekhuizen, Anne-Marie Jung, Wolter Kroes en anderen delen hun beste herinneringen aan de muziek van de fantastische Nederpopband Doe Maar. We horen de geschiedenis van de band en zien hoe de hysterie rondom de band soms uit de hand liep. Wie herinnert zich niet de zalen vol met gillende tieners tijdens de optredens van Doe Maar?

De special Het beste van... Doe Maar is woensdag 13 juli om 20.25 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de special Het beste van... Doe Maar terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's