Docu The Bee Gees - How Can You Mend a Broken Heart woensdag te zien op NPO 3

Docu The Bee Gees - How Can You Mend a Broken Heart woensdag te zien op NPO 3
Portret van legendarische popgroep

Kijktip :

Tien jaar na The Beatles werden ze als waardige opvolgers gezien: de Bee Gees. De documentaire How Can You Mend a Broken Heart blikt uitgebreid terug op het roemruchte verleden van de drie Australische broers Gibb. De muziek staat centraal; de heren schreven vanaf 1958 meer dan duizend liedjes en scoorden twintig nummer 1-hits.

The Bee Gees - How Can You Mend a Broken Heart gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Archief
Het verhaal wordt verteld door Barry Gibb, de meest populaire en enige nog levende broer van het Bee Gees-drietal. Met genegenheid en melancholie praat hij over zijn broers Robin en Maurice. Zijn verhaal wordt ondersteund met interviews uit het rijke archief van de twee overleden broers en door nieuwe gesprekken met onder andere Eric Clapton, Justin Timberlake en Noel Gallagher.

Hits
Er is ook aandacht voor de soms hevige dynamiek tussen de uiterst succesvolle schrijvers van hits als 'To Love Somebody', 'Lonely Days', 'Jive Talkin'', 'Stayin' Alive', 'Night Fever' en 'Tragedy'. De titel van de documentaire heeft betrekking op de ruzies tussen leadzanger Robin en de rivaliserende Barry. Maurice was steeds opnieuw de vredesstichter.

De documentaire How Can You Mend a Broken Heart is woensdag 13 juli om 21.10 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je The Bee Gees - How Can You Mend a Broken Heart terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's