Documentaire De Dick Maas methode woensdag te zien op NPO 2

Documentaire De Dick Maas methode woensdag te zien op NPO 2
Uniek inkijkje in beruchte carrière

Kijktip :

Dick Maas is één van de spraakmakendste regisseurs van Nederland. Zijn grootste successen boekte Maas in de jaren tachtig met films die zich kenmerken door een prikkelend basisidee, spectaculaire actiescènes, spannende muziek en een flitsende montage. Het werk Maas wordt uitgebreid belicht in de documentaire De Dick Maas methode.

De Dick Maas methode gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Ander niveau
Met hoge budgetten en on-Hollandse stunts en special effects tilt vakman Maas in de jaren tachtig en negentig de Nederlandse film naar een ander niveau. De bioscopen stromen vol voor films als De lift (1983), Flodder (1986), Amsterdamned (1988), Flodder in Amerika! (1992) en Flodder 3 (1995). Latere successen zijn onder meer Moordwijven (2007) en Sint (2010).

Anekdotes
De documentaire biedt een fijne bundeling van filmscènes, verbluffende stunts en geestige anekdotes. Ondersteund door een schat aan werkopnamen en foto's uit zijn privéarchief gunnen Maas, Huub Stapel, Monique van de Ven, Barry Hay, Tatjana Šimiç en Martin Koolhoven ons een kijkje achter de schermen. De Dick Maas methode vertelt het verhaal van een vaak onderschatte cultregisseur die de dingen het liefst op zijn eigen manier doet.

De documentaire De Dick Maas methode is woensdag 13 juli om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De Dick Maas methode terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's