Frankrijk - België live op tv en online (EK vrouwenvoetbal)

Frankrijk - België live op tv en online (EK vrouwenvoetbal)
Twist tussen buurlanden

Sport :

Donderdag (14 juli) spelen Frankrijk en België hun tweede groepswedstrijd op het EK vrouwenvoetbal tegen elkaar. Wie zal deze burentwist winnen? Het duel is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv.

Uitstekende start
De Fransen kenden een uitstekende start van hun Europees kampioenschap. Het eerste duel, tegen Italië, werd namelijk ruim gewonnen: 5-1. Grace Geyoro was de ster van het veld; zij nam drie van de vijf doelpunten voor haar rekening. Bij rust stond het al 5-0 en na de pauze kon alleen Martina Piemonte nog iets terugdoen namens Italië.

Ontwikkeling
België begon het EK met een gelijkspel tegen IJsland (1-1). Bij de Belgen is het vrouwenvoetbal nog volop in ontwikkeling; vijf jaar geleden plaatsten ze zich voor hun eerste eindtoernooi, het EK in Nederland. Nu hopen ze de groepsfase te overleven, maar Frankrijk is een lastige tegenstander. In het New York Stadium in Rotherham kruisen de teams de degens.

De wedstrijd Frankrijk - België is donderdag 14 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's