Oscargenomineerde documentaire Writing with Fire zie je donderdag op NPO 2

Oscargenomineerde documentaire Writing with Fire zie je donderdag op NPO 2
Portret van Indiaas nieuwsplatform

Kijktip :

Op NPO 2 is donderdag (14 juli) de fascinerende documentaire Writing with Fire te zien. Begin dit jaar werd Writing with Fire, waarin we een bijzonder Indiaas nieuwsplatform volgen, genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire.

Writing with Fire gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verkrachtingen
De bijzondere redactie van het Indiase nieuwsplatform Khabar Lahariya wordt volledig gerund door vrouwen. Allemaal zijn ze dalit, de laagste kaste van het land. Gewapend met hun smartphones brengen zij het nieuws. Reportages over corruptie, verkrachtingen, moorden en de opkomst van het hindoe-nationalisme worden door Khabar Lahariya toegankelijk voor alle Indiërs.

Bedreigingen
Binnen een paar maanden is het platform gegroeid naar meer dan 160 miljoen volgers. Ondanks diepgewortelde vooroordelen, sociale obstakels en persoonlijke bedreigingen blijven ze vechten voor waarheid en gerechtigheid, en met succes. Terwijl het land aan de vooravond staat van een politieke aardverschuiving, worden Meera en haar reporters op de voet gevolgd in hun kritische verslaggeving.

De documentaire Writing with Fire is donderdag 14 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Writing with Fire terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's