Vanavond op tv: Nederland - Portugal (EK vrouwenvoetbal), misdaadserie Undercover en meer

Vanavond op tv: Nederland - Portugal (EK vrouwenvoetbal), misdaadserie Undercover en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 juli

Kijktip :

Vanavond speelt een gehavend Nederlands elftal de tweede wedstrijd op het EK vrouwenvoetbal, tegen Portugal. Verder onder meer de start van de misdaadserie Undercover op SBS9. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Het beste van... Doe Maar

NPO 3
20:20 uur

Op 25 april 2022 overleed Henny Vrienten, de bassist en frontman van Nederpopgroep Doe Maar. In de jaren tachtig veroorzaakten zij - voor Nederlandse begrippen - ongekende taferelen. BN'ers blikken in de muziekspecial Het beste van... Doe Maar terug op hun favoriete momenten. We horen de geschiedenis van de band en zien hoe de hysterie rondom de band soms uit de hand liep. Wie herinnert zich niet de zalen vol met gillende tieners tijdens de optredens van Doe Maar?


Start: Undercover

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is vanaf vanavond het eerste seizoen van de populaire Vlaams-Nederlandse misdaadserie Undercover weer te zien. De Nederlander Ferry Bouman is één van de grootste xtc-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekenden en vakanties op een camping op een paar honderd meter van zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en zijn netwerk te infiltreren.


Live: Nederland - Portugal (EK vrouwenvoetbal)

NPO 1
20:50 uur

Vanavond spelen de Oranjeleeuwinnen hun tweede groepswedstrijd op het EK vrouwenvoetbal. Portugal is de tegenstander. De wedstrijd is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De Nederlandse voetbaldames begonnen het EK met een wedstrijd tegen een lastige tegenstander: Zweden. Een moeizame eerste helft leidde tot een 0-1 ruststand, maar na de thee kon Nederland de rug rechten. Via Jill Roord werd het al snel 1-1. Oranje mist vanavond wel enkele belangrijke spelers: Sari van Veenendaal, Aniek Nouwen, Jackie Groenen én Vivianne Miedema.


Docu: The Bee Gees - How Can You Mend a Broken Heart

NPO 3
21:05 uur

Tien jaar na The Beatles werden ze als waardige opvolgers gezien: de Bee Gees. De documentaire How Can You Mend a Broken Heart blikt uitgebreid terug op het roemruchte verleden van de drie Australische broers Gibb. De muziek staat centraal; de heren schreven vanaf 1958 meer dan duizend liedjes en scoorden twintig nummer 1-hits. Het verhaal wordt verteld door Barry Gibb, de meest populaire en enige nog levende broer van het Bee Gees-drietal.


Docu: De Dick Maas methode

NPO 2
23:10 uur

Dick Maas is één van de spraakmakendste regisseurs van Nederland. Zijn grootste successen boekte Maas in de jaren tachtig met films die zich kenmerken door een prikkelend basisidee, spectaculaire actiescènes, spannende muziek en een flitsende montage. Het werk Maas wordt uitgebreid belicht in de documentaire De Dick Maas methode. Met hoge budgetten en on-Hollandse stunts en special effects tilt vakman Maas in de jaren tachtig en negentig de Nederlandse film naar een ander niveau.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV