Denemarken - Spanje live op tv (EK vrouwenvoetbal)

Denemarken - Spanje live op tv (EK vrouwenvoetbal)
Wie haalt de volgende ronde?

Sport :

In Groep B van het EK vrouwenvoetbal strijden Denemarken en Spanje in een rechtstreeks duel om een plaats in de volgende ronde. Beide landen staan op drie punten na twee wedstrijden. De westrijd is zaterdag 16 juli vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3.

Slecht begin
Denemarken wordt in het vrouwenvoetbal doorgaans hoog aangeslagen. Vijf jaar geleden waren ze bij het EK in Nederland de verliezend finalist. Dit jaar ging het Europees kampioenschap minder goed van start: het eerste duel werd met liefst 4-0 verloren van Duitsland. De Denen richtten zich vervolgens op door met 1-0 van Finland te winnen. Wie anders dan Pernille Harder maakte de enige treffer.

Favoriet?
Op basis van de resultaten is Spanje momenteel de favoriet tegen Denemarken. Zij haalden vijf jaar geleden de kwartfinale, maar begonnen hun EK nu met een ruime 4-1 zege op Finland - waar Denemarken het zo moeilijk tegen had. De tweede wedstrijd verloren ze met 'slechts' 2-0 van Duitsland. Gaat Spanje Denemarken uitschakelen?

De wedstrijd Denemarken - Spanje is zaterdag 16 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 3. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's