Vanavond op tv: documentaire Writing with Fire, Frankrijk - België (EK vrouwenvoetbal)

Vanavond op tv: documentaire Writing with Fire, Frankrijk - België (EK vrouwenvoetbal)
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 14 juli

Kijktip :

Vanavond gaat het EK vrouwenvoetbal verder met de wedstrijd Frankrijk - België. Verder onder meer de voor een Oscar genomineerde documentaire Writing with Fire. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 14 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: The Aviator

Paramount Network
20:30 uur

Op Paramount Network is het biografische drama The Aviator te zien. De film vertelt het waargebeurde verhaal van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes. Vanuit een fascinatie voor vliegtuigen probeert Hughes vanaf de jaren dertig voortdurend de grenzen op dit gebied te verleggen. Ondertussen heeft hij liefdesaffaires met Hollywoodlegendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en ondervindt hij steeds meer problemen van zijn smetvrees.

Live: Frankrijk - België (EK vrouwenvoetbal)

NPO 3
20:50 uur

Vanavond spelen Frankrijk en België hun tweede groepswedstrijd op het EK vrouwenvoetbal tegen elkaar. Wie zal deze burentwist winnen? Het duel is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. De Fransen kenden een uitstekende start van hun Europees kampioenschap. Het eerste duel, tegen Italië, werd namelijk ruim gewonnen: 5-1. België begon het EK met een gelijkspel tegen IJsland (1-1).

Terug: De rijdende rechter

NPO 1
21:05 uur

Vanavond is een herhaling van De rijdende rechter van dit voorjaar te zien. Meneer Kuijer en zijn vrouw zijn op leeftijd en zien de buurt in hun woonplaats Ulft door de jaren heen veranderen. Volgens hen nemen twee jonge buurmannen het niet zo nauw met de regels. Buurman Boudewijn stookt vuurtjes en heeft een open overkapping waar fel tl-licht vandaan schijnt en buurman Johan heeft een schutting gebouwd die hen het zicht belemmert.

Docu: Writing with Fire

NPO 2
22:10 uur

Op NPO 2 is vanavond de documentaire Writing with Fire te zien. Begin dit jaar werd Writing with Fire, waarin we een bijzonder Indiaas nieuwsplatform volgen, genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire. De bijzondere redactie van het Indiase nieuwsplatform Khabar Lahariya wordt volledig gerund door vrouwen. Allemaal zijn ze dalit, de laagste kaste van het land. Gewapend met hun smartphones brengen zij het nieuws. Reportages over corruptie, verkrachtingen, moorden en de opkomst van het hindoe-nationalisme worden door Khabar Lahariya toegankelijk voor alle Indiërs.

Docu: God schittert door afwezigheid

NPO 2
23:15 uur

Vanavond is de documentaire God schittert door afwezigheid te zien op NPO 2. In deze documentaire onderzoekt Erik Fransman zijn familiegeschiedenis en de daarbij behorende Joodse tradities. Tijdens deze zoektocht stuit hij ook op het veelal onbesproken oorlogsverleden van de familie Fransman. Daarnaast gaat Fransman ook de confrontatie aan met zijn eigen weerzin tegen religie. Een eerste bezoek aan 'Het beloofde land' geeft hem ruimte om te reflecteren.

Actuele video's

Meer actuele video's