Uitstekende actiefilm Desperado zie je zondag 17 juli op RTL 7

Uitstekende actiefilm Desperado zie je zondag 17 juli op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De carrière van regisseur Robert Rodriguez verloopt met de nodige pieken en dalen. Tegenover pareltjes als From Dusk Till Dawn (1996) en Sin City (2005) staan ook flaters als Spy Kids 3-D: Game Over (2003) en Machete Kills (2013). Gelukkig valt Desperado aan de goede kant van de medaille. Deze uitstekende actiefilm is zondag te zien op RTL 7 en je kunt Desperado streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Een naamloze en eenzame mariachi reist rond met een gitaarkoffer vol vuurwapens. Hij zint op wraak. Wraak op de drugsdealer Bucho, die zijn vriendin vermoordde en zijn hand verwondde. El Mariachi papt aan met de bloedmooie Carolina, die werkt voor zijn grootste vijand Bucho. Ondertussen stuurt de drugsbaron zijn mannen op hem af. Een explosieve confrontatie kan niet uitblijven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Robert Rodriguez wordt toch vaak beschouwd als het iets minder getalenteerde maatje van Quentin Tarantino. Toch heeft ook hij inmiddels een imposante carrière opgebouwd, waarin hij zijn Mexicaanse achtergrond vaak een prominente rol geeft. Dat is ook weer het geval in het meeslepende, vermakelijke en actierijke Desperado. De film heeft een lekkere broeierige sfeer - perfect voor de zomer - en een getalenteerde cast. Hiermee vestigde Rodriguez, na het lowbudgetsucces van El Mariachi (1992), definitief zijn naam.

Cast
Naast Antonio Banderas (Pain and Glory) en Joaquim de Almeida (Downsizing) zijn ook Salma Hayek (Eternals) en Steve Buscemi (The Dead Don't Die) te zien in Desperado. Deze film is geregisseerd door Robert Rodriguez (Alita: Battle Angel).

Desperado (1995) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is zondag 17 juli om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad, western. Speelduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's