'Blij dat Beau niet Humberto opvolgt'

'Blij dat Beau niet Humberto opvolgt'
Angela de Jong wil meer maatschappelijke programma's

Nieuws

AD-columniste Angela de Jong is blij dat Beau van Erven Dorens niet de opvolger van Humberto Tan bij RTL Late Night is. Daardoor heeft hij meer tijd om maatschappelijke programma’s, zoals Beau Five Days Inside, te presenteren. Dat schrijft De Jong in haar tv-recensie in de krant.

"Het voordeel is dat Beau nu alle tijd houdt om te doen waar zijn kracht ligt op tv: als buitenstaander een wereld binnenstappen die mijlenver van de zijne ligt. Dat was wat hij deed in het bejubelde The Amsterdam Project met daklozen, dat is wat hij nu doet in Beau Five Days Inside. Daarin neemt hij vijf dagen zijn intrek in bijvoorbeeld een brandwondencentrum, jeugdzorginstelling of hospice en praat met bewoners, begeleiders en bezoekers", schrijft De Jong.

Beau van Erven Dorens raakt emotioneel tijdens de opnames van zijn programma

Ze beschrijft waarom het nieuwste programma van Van Erven Dorens op RTL 4 zo bijzonder is. Dat is "juist hoe Beau met open blik de probleemkinderen, terminaal zieken of TBS’ers tegemoet treedt. En hoe het schuurt als hij tegen zijn eigen verbazing, overtuigingen, grenzen en voorstellingsvermogen aanloopt."

"Hij is dan wel de programmamaker, maar bij Beau is de bezorgde vader van vier zonen nooit ver weg. Zijn gezicht is een open boek", gaat De Jong verder. "Ik zeg: graag méér afleveringen van Beau Five Days Inside. Er zijn nog genoeg plekken te bedenken en te ontdekken. En in groter verband: dat is de kant die RTL 4 op moet. Met integere, maatschappelijke programma’s, gemaakt vanuit oprechte belangstelling en nieuwsgierigheid," sluit Angela de Jong haar column af.

Beau Five Days Inside is elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Alle uitzendingen zijn via deze link terug te kijken op Videoland.

Bekijk ook het fragment waarin Beau een jongen in een jeugdzorginstelling spreekt, die zijn moeder bij haar nek greep.

Tags: amsterdam, videoland, dakloze, column, tv-programma, humberto tan, hospice, emotioneel, opnames, fragment, terminaal, rtl, rtl late night, krant, beau van erven dorens, moeder, presenteren, vader, rtl 4, tv-recensie, angela de jong

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »