Recensie: Fire of Love is moeilijke kost in prachtige beelden

Recensie: Fire of Love is moeilijke kost in prachtige beelden
Wat doe jij als je naast een vulkaan staat?

Film :

Vanaf donderdag 14 juli draait de nieuwe film Fire of Love in de Nederlandse bioscopen. Documentaires zijn er in alle soorten en maten, maar documentaires waarin archiefbeelden de basis vormen zijn vaak nog extra speciaal. Geldt dat ook voor deze docu? Lees hier de filmrecensie van Fire of Love.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vulkanen
De onverschrokken wetenschappers en geliefden Katia en Maurice Krafft stierven in een vulkanische explosie terwijl ze precies deden wat hen samenbracht: de mysteries van vulkanen ontrafelen door de meest explosieve beelden ooit vastgelegd te maken.

Bron: The Searchers

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 7,8

Met het openingsshot ben je al gelijk binnen: we gaan hele mooie dingen zien. Het is knap dat de makers van deze documentaire redelijk oude beelden laten voelen alsof je er zelf middenin zit. Het is duidelijk dat maker Sara Dosa er een gezonde fascinatie voor het Krafft-duo op nahoudt, want de liefde spat van het scherm. Af en toe is de verhaallijn wat moeilijk te volgen en met anderhalf uur is dat soms zelfs slaapverwekkend. Toch blijft deze documentaire een belevenis en zeker geen college.

Cast
Katia Krafft en Maurice Krafft zijn de hoofdpersonen, Miranda July vertelt het verhaal. Deze productie is geregisseerd door Sara Dosa (The Seer and the Unseen).

Vanaf 14 juli 2022 is Fire of Love te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 93 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's