Docuserie Mediterranean: Life Under Siege vanaf dinsdag te zien op Canvas

Docuserie Mediterranean: Life Under Siege vanaf dinsdag te zien op Canvas
Middellandse Zeegebied wordt bedreigd

Kijktip :

Dinsdag (19 juli) gaat de documentaireserie Mediterranean: Life Under Siege van start op de Vlaamse zender Canvas. In deze zesdelige serie wordt het ecosysteem van de Middellandse Zee belicht - dat zwaar onder druk staat.

Geboorte
Alles begint bij de geboorte. De dikkopschildpad steekt de Middellandse Zee over van Frankrijk naar Griekenland om er haar eieren te leggen of het strand waar ze geboren is. De blauwvintonijn zwemt van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee om te paaien op haar geboorteplek. De ooievaar doorkruist de Sahara en de Straat van Gibraltar om een gezin te stichten in Spanje.

Levensgevaarlijk
Deze tochten zijn voor al deze wonderbaarlijke dieren levensgevaarlijk. Er liggen allerlei gevaren op de loer: van visnetten en plasticvervuiling tot harde wind. Anderen zoeken het dichter bij huis, zoals de zeepaardjes in het meer van Thau. Maar zij hebben dan weer een andere bijzonderheid: het zijn de mannetjes die bevallen van de jongen.

De documentaireserie Mediterranean: Life Under Siege is vanaf dinsdag 19 juli wekelijks rond 21.15 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's