Tv-recensent noemt Van Rossems 'monotone mopperpotten'

Tv-recensent noemt Van Rossems 'monotone mopperpotten'
Eerste aflevering in 'het Siberië van Nederland'

Nieuws

Het Parool-columnist Han Lips zag in de eerste aflevering van een nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems drie monotone mopperkonten, die weinig enthousiast werden van de stad Groningen. Maarten van Rossem noemde de stad 'het Siberië van Nederland'.

"De drie monotone mopperpotten zijn de schrik van alle stedenbouwers, met hun scherpe oordeel over wat mooi en vooral wat lelijk is. En dat terwijl de broers Maarten (historicus) en Vincent (architectuurhistoricus) en zus Sis (kunsthistorica) er zelf bij lopen alsof ze hun kleding bij het Leger des Heils betrekken", aldus Lips.

"Het monumentale stationsgebouw uit 1895 kon de goedkeuring van Vincent nog wegdragen, maar Maarten wist de pret meteen te drukken: 'En dan heeft de stad Groningen er zo'n enorm idioot lelijk fietsenhok neergezet. Breek dat af!' Bij het Groninger Museum uit 1994 ging het drietal pas echt los. Maarten: 'Ik vind het een extreem irritant gebouw. Een pretentieuze mislukking.'", beschrijft Han Lips de duidelijke mening van een van de twee broers.

"Zus Sis sloeg de laatste nagel in de doodskist: 'Het is een omgevallen blokkendoos, gemaakt door een gestoorde puber.' Uiteindelijk concludeerden ze dat Groningen 'een levendige provinciestad' was én een gezellige studentenstad. Voor Sis weer een reden om er nooit te gaan wonen", schrijft Han Lips.

Hier zijn de Van Rossems is elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Bekijk de aflevering in Groningen terug.

Tags: museum, nederland, kleding, groningen, columnist, maarten van rossem, siberië, leger des heils, npo, blokkendoos, irritant, tv-programma, puber, groninger museum, npo 2, hier zijn de van rossems, stad

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »