Documentaire Misverstanden over miskramen dinsdag te zien op NPO 3

Documentaire Misverstanden over miskramen dinsdag te zien op NPO 3
Tahyna MacManus wil taboe doorbreken

Kijktip :

De Australische filmmaker, actrice, regisseur, schrijver en producent Tahyna MacManus is 31 als ze haar tweede miskraam krijgt. Ze voelt zich verloren, boos en vreselijk alleen, ondanks de steun van haar omgeving. In de documentaire Misverstanden over miskramen hoopt MacManus het taboe te doorbreken.

Misverstanden over miskramen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Lotgenoten
MacManus besluit haar camera op te pakken en spreekt met lotgenoten, veerkrachtige, moedige vrouwen die over hun verdriet praten, hun schaamte en hun schuldgevoel, terwijl ze nog steeds vasthouden aan de hoop op een gezond kind. Het levert emotionele en openhartige gesprekken op van vrouwen die een groot trauma hebben meegemaakt.

Kennis
MacManus ontdekt dat ze, net als veel andere vrouwen, nauwelijks kennis heeft over miskramen. In Australië krijgt één op de vier vrouwen een miskraam, maar waarom wordt er eigenlijk zo weinig over gepraat? Met haar intieme film probeert MacManus de schaamte en de eenzaamheid van vrouwen na een miskraam op te heffen.

De documentaire Misverstanden over miskramen is dinsdag 19 juli om 22.40 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Misverstanden over miskramen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's