Vanavond op tv: Zwitserland - Nederland (EK vrouwenvoetbal), Klassiekers met Kleinsma

Vanavond op tv: Zwitserland - Nederland (EK vrouwenvoetbal), Klassiekers met Kleinsma
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 juli

Kijktip :

Het is dan wel vakantietijd, maar dat hoeft niet te betekenen dat je je hoeft te vervelen. Er wordt namelijk vanavond van alles uitgezonden op tv, waaronder een actiefilm, documentaire, een reis- en muziekprogramma. Maar ook komen de Oranje Leeuwinnen in actie op het EK Vrouwenvoetbal. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Zwitserland - Nederland (EK vrouwenvoetbal)

NPO 1
18:00 uur

Vanavond staat de derde en laatste groepswedstrijd voor de Nederlandse voetbalsters op het EK op het programma. Zwitserland is deze keer de tegenstander. Het duel is vanaf 18.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv Nederland speelde eerder met 1-1 gelijk tegen Zweden en de Oranje Leeuwinnen wonnen met 3-2 van Portugal.

Actiefilm: Desperado

RTL 7
20:00 uur

In de film Desperado reist een mysterieuze El Mariachi rond met een gitaarkoffer vol vuurwapens. Hij zint op wraak op de drugsbaron Bucho, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vriendin. Als hij in Bucho's bar de confrontatie aangaat met diens mannen, eindigt dit in een bloedbad. El Mariachi raakt gewond en wordt opgevangen door de mooie Carolina, die voor Bucho blijkt te werken. Al snel vliegen de vonken tussen de twee over. Ondertussen draagt Bucho al zijn mannen op om El Mariachi te doden.

Reizen Waes Wereldsteden: Londen

NPO 3
20:20 uur

In de tweede aflevering van Reizen Waes Wereldsteden bezoekt Tom Waes een stad die veel Nederlanders ook wel zullen kennen: Londen, de hoofdstad van Engeland. Tom probeert ons de verschillende gezichten van Londen te laten zien. Bij Londen denken we aan de talloze voetbalclubs die zich er bevinden, maar ook aan Buckingham Palace, Hyde Park, de London Eye, het Palace of Westminster en natuurlijk de symbolen van de stad: de Big Ben en de Tower Bridge. Met meer dan negen miljoen inwoners is Londen de grootste stad van West-Europa, nog groter dan Parijs dus. Londen heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen vanuit de hele wereld. De ideale speeltuin dus voor Tom, die op zoek gaat naar de verschillende gezichten van deze stad. Zo belandt Waes ondermeer op een cursus 'English manners' en bij de grootste fan van de Britse royals. Tom beleeft ook een unieke avond in de Jamaicaanse wijk Brixton en bij 'bare knuckle boxers' in Oost-Londen.

Andere Tijden Special: de Grebbeberg

NPO 2
20:37 uur

NPO 2 herhaalt vanavond de Andere Tijden Special over de schuilplaats op de Grebbeberg bij Rhenen. Het is nu een idyllisch wandelgeboed, maar in mei 1940 was de Grebbeberg het toneel van felle gevechten die het begin van de Tweede Wereldoorlog markeerden. Op de Grebbeberg hoopt het Nederlandse leger de Duitsers tegen te houden. Bijna nergens in ons land wordt meer strijd geleverd. In totaal komen meer dan vierhonderd Nederlanders hier om het leven. Andere Tijden vertelt het onbekende verhaal van zeventien jonge militairen die op de Grebbeberg een schuilplaats graven. De jongens blijven moederziel alleen achter in een gebied vol Duitse SS-soldaten. De afloop is even luguber als voorspelbaar: het wordt een slachtpartij. Twee Nederlandse militairen uit de schuilplaats worden nog steeds vermist. Onderzoeker Michiel Teunisse denkt te weten waar ze liggen. Landmachtexperts gaan 81 jaar na dato op zoek.

Klassiekers met Kleinsma: Yentl en De Boer

NPO 1
21:00 uur

In de voorlaatste aflevering van Klassiekers met Kleinsma is het muzikale cabaretduo Yentl Schieman en Christine de Boer te gast bij Simone Kleinsma. Samen duiken ze in de muzikale schatkamer en de aflevering wordt meteen groots afgetrapt met 'De laatste dans' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De Vliegende Panters en musical Phantom of the Opera blijken voor Yent en Christine zeer bepalend te zijn geweest in hun loopbaan. En ze uiten hun bewondering voor Spinvis door een bijzondere uitvoering van zijn nummer 'Ik wil alleen maar zwemmen' ten gehore te brengen. Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat vinden ze interessant aan kinderliedjes? Ze leggen uit hoe een liedje bij hen begint en of ze tegen kritiek van elkaar kunnen. Toen de dames besloten om als duo verder te gaan, maakten ze een bijzondere afspraak. Welke? Antwoorden op deze en andere vragen komen aan bod in een uitgebreid, intiem gesprek met Simone Kleinsma. Andere namen die in deze aflevering de revue passeren: Drs. P, Peter van Rooijen en Typhoon.

Docu: Bellingcat - Truth in a Post-Truth World

NPO 2
22:09 uur

Op NPO 2 is vanavond de documentaire Bellingcat - Truth in a Post-Truth World te zien. In deze fascinerende film wordt het internationale netwerk Bellingcat tegen het licht gehouden. Deze groep van gewone burgers en computernerds vecht voor de waarheid. Kunnen we nog uitgaan van een waarheid, in deze tijden van nepnieuws? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om dichter bij de waarheid te komen. Het internationaal platform voor burgeronderzoeksjournalistiek, dat werd opgericht door Eliot Higgins, is vaak sneller en nauwkeuriger dan de officiële instanties. Het collectief onderzoekt via internet, social media en andere online kanalen complexe aanvallen en controversiële incidenten wereldwijd. Door de jaren heen hebben ze zich gefocust op gebeurtenissen zoals het neerhalen van de MH17 boven de Oekraïne en de aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal.

Actuele video's

Meer actuele video's