Vanavond op tv: start Boeren, bijbels en beauties, Ik weet er alles van! en meer

Vanavond op tv: start Boeren, bijbels en beauties, Ik weet er alles van! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 18 juli

Kijktip :

Vanavond staat er weer een wedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal op het programma, maar er is ook veel leuks op tv voor als je geen sportfan bent. Denk aan een heerlijke klassieke romantische comedy, een quiz, een gloednieuwe realityserie of een indringende documentaire... Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 18 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Ik weet er alles van!

RTL 4
20:01 uur

Na de VIPS-editie van vorige week is vanaf vanavond het 'reguliere' seizoen van Ik weet er alles van! terug op RTL 4. Ruben Nicolai ontvangt spelers die allemaal héél veel weten van een specifiek onderwerp. Zij proberen zo veel mogelijk geld voor zichzelf bij elkaar te spelen. In elke aflevering van Ik weet er alles van! nemen zes spelers het tegen elkaar op. Zij hebben allemaal hun eigen specialisme, maar in de eerste ronde moeten ze met de billen bloot: hoeveel weten ze van de andere categorieën? Er komen namelijk zes vragen voorbij, die allemaal te maken hebben met het specialisme van één speler. Degene met de meeste antwoorden neemt naast Ruben Nicolai plaats. Vervolgens worden diverse plaatjesrondes gespeeld. Daarin kan de spotspeler naast Nicolai bepalen of hij of zij zelf probeert zoveel mogelijk plaatjes te raden, of dat de vraag wordt overgelaten aan een tegenspeler. Met deze vragen kunnen ze geld verdienen. In de laatste ronde stelt Nicolai zeven vragen: twee over het specialisme van de spotspeler en één over de andere specialismes. Tot slot kan de spotspeler kiezen van welke spelers hij of zij geld wil proberen 'af te pakken'.

Nieuw: Boeren, bijbels en beauties

SBS 6
20:29 uur

Na Urk! volgen we in de nieuwe realityserie Boeren, bijbels en beauties opnieuw een spraakmakend Nederlands dorp met een hele eigen cultuur: Spakenburg. In het kielzog van een aantal bekende Spakenburgers maken we kennis met het dorp. Spakenburg is het dorp van boeren en van marktkoopmannen, van zeer gelovigen en iets minder gedisciplineerde kerkgangers, maar ook van een 'rode' en een 'blauwe' voetbalclub, waar uiterlijk vertoon hand in hand gaat met noeste arbeid. Een woonplaats waar inwoners een nuchtere kijk en een gezonde dosis zelfspot hebben. In de eerste aflevering van Boeren, bijbels en beauties staat Spakenburg meteen op zijn kop, want op de zorgboerderij van Menno en Jolanda is het tijd voor de koeiendans. Ook diverse andere dorpsgenoten hebben bijzondere activiteiten op de planning staan; zo stofzuigt Dirk-Geert zelfs zijn achtertuin en de modebewuste kapsters Gretia en Jeannette zorgen dat het dorp er pico bello bijloopt.

Romantische comedy: Notting Hill

NET 5
20:30 uur

In de romantische comedy Notting Hill komt de beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met een van de populairste vrouwen ter wereld blijkt niet gemakkelijk voor William.

Live: Italië - België (EK vrouwenvoetbal)

NPO 3
20:50 uur

Vanavond staan de laatste groepswedstrijden van het EK vrouwenvoetbal op het programma. In het duel Italië - België staat er nog veel op het spel. De wedstrijd is om 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. Het is buitengewoon spannend in Groep D van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal, want er zijn drie landen die strijden om één plaatsje in de volgende ronde. Frankrijk is met zes punten uit twee wedstrijden al zeker van de groepswinst, maar daarachter staat IJsland met twee punten en België en Italië, die allebei één punt hebben. De Belgen begonnen hun EK met een 1-1 gelijkspel tegen IJsland. Vervolgens boden ze goed weerstand tegen Frankrijk, maar er werd toch een nipte nederlaag geleden: 2-1. Italië verloor juist met 5-1 van de Fransen, om vervolgens ook met 1-1 gelijk te spelen tegen IJsland. Kortom: er is nog van alles mogelijk, maar de Belgen hebben het betere doelsaldo.

Start: Surviving Jeffrey Epstein

NPO 3
23:19 uur

Vanaf vanavond is de vierdelige documentaireserie Surviving Jeffrey Epstein te zien op NPO 3. De bij vlagen huiveringwekkende serie, waarin slachtoffers van het seksuele misbruik door Epstein hun verhaal doen, is deze week van maandag tot en met donderdag op televisie. De docuserie is een vierdelige aanklacht tegen de praktijken van multimiljonair Epstein, die er een soepel draaiende machine op nahield. Deze machine voorzag hem structureel van nieuwe en véél te jonge meisjes, die eerst werden misbruikt. Vervolgens moesten ze voor tweehonderd euro per hoofd andere meisjes - slachtoffers - ronselen. En daar kon Epstein vervolgens zijn lusten weer op botvieren. In Surviving Jeffrey Epstein komen meer bekende namen bovendrijven. Zo komt prins Andrew telkens terug in de verhalen, evenals Donald Trump - voormalig president van de Verenigde Staten. Ondertussen blijven de escapades van Epstein het nieuws beheersen. Enkele weken geleden werd bekend dat Ghislaine Maxwell, die jonge meisjes voor Epstein geronseld zou hebben, wordt veroordeeld tot 20 jaar celstraf.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV