Top 5: oude en nieuwe films op Netflix voor tijdens de hittegolf

Top 5: oude en nieuwe films op Netflix voor tijdens de hittegolf
Met The Blue Lagoon en nog veel meer

Kijktip :

Nu de temperaturen in Nederland naar recordhoogte schieten, en het hitteplan uit de kast wordt getrokken, heeft Gids.tv vijf leuke kijktips op Netflix uitgekozen die wat voor frisse verkoeling moeten gaan zorgen. Met onder andere de gloednieuwe Ghostbusters: Afterlife en nostalgie met The Blue Lagoon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

5. Ghostbusters: Afterlife (2021)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,1

Bron: Sony Pictures Releasing | Netflix
Héél véél heeft deze blockbuster niet met de zomerseizoen te maken, maar zeg nou zelf: als je die Ecto-1 door die zonnige graanvelden ziet scheuren dan wil toch mee? Splinternieuw op Netflix en een dikke hit in de bioscopen. Nostalgie en spoken komen bij elkaar. Lees hier waar je de film Ghostbusters: Afterlife kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Ghostbusters: Afterlife.

4. The Shallows (2016)

IMDb ★ 6,3

Bron: Columbia Pictures | Netflix
Ja, verontrustend is het zeker. Voor de kust voor Spanje zijn al haaien gezien en het zal dan ook niet lang duren voordat deze uiterst gevaarlijke roofdieren ook de Nederlandse kust aandoen. In 2016 was ook de beeldschone Blake Lively in deze avontuurlijke thriller een heerlijk hapje voor een witte haai, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Lees hier waar je de thriller The Shallows kunt streamen..

3. Wet Hot American Summer: First Day of Camp (2015)

IMDb ★ 7,3

Een broeierige zomerkamp is het decor waar seks verboden is. Als dat maar goed gaat in deze typische Amerikaanse komedieserie met grote namen. Onder andere Paul Rudd, Bradley Cooper en Amy Poehler doen mee. Lees hier waar je de serie Wet Hot American Summer: First Day of Camp kunt streamen.

2. The Blue Lagoon (1980)

IMDb ★ 5,8

Bron: Columbia Pictures | Netflix
Misschien wel één van de grootste cultklassiekers uit de rijke filmgeschiedenis van Hollywood. Wie echt lekker fout wil doen moet deze romantische dramafilm nog eens opzetten. Het verhaal is flinterdun maar de prachtige natuur van de zuidelijke Stille Oceaan en de gebruinde lichamen van de jonge hoofdrolspelers waren voor veel mensen een lust voor het oog. Christopher Atkins en Brooke Shields op een tropisch eiland, pure cult maar wel ééntje met een gouden rand. Lees hier waar je de The Blue Lagoon kunt streamen .

1. Vacation (2015)

IMDb ★ 6,1

Bron: Warner Bros. Pictures | Netflix
In 1983 was er de hilarische komedie National Lampoon's Vacation met toen Chevy Chase en Beverly D'Angelo in de hoofdrol. Deze versie uit 2015 is gebaseerd op deze geniale komedie uit vervlogen tijden, die helaas niet op Netflix staat. Toch is deze grappige familiefilm uit 2015 een fout feestje met Ed Helms en Christina Applegate in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Vacation kunt streamen.

Bekijk hier alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV