Vanavond op tv: nieuw seizoen Het gevoel van de Vierdaagse, docu Misverstanden over miskramen

Vanavond op tv: nieuw seizoen Het gevoel van de Vierdaagse, docu Misverstanden over miskramen
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 19 juli

Kijktip :

Hoewel de Nijmeegse Vierdaagse officieel nog niet van start gaat in verband met de hitte, is vanaf vanavond wel weer Het gevoel van de Vierdaagse te zien. Verder onder meer de documentaire Misverstanden over miskramen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 19 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Dr. Jack and Mr. Nicholson

Canvas
19:05 uur

Hoe is Jack Nicholson, met zijn carrière van ruim vijftig jaar en zestig films, van de ene dag op de andere een icoon van de tegencultuur geworden? Dat onderzoekt de fascinerende documentaire Dr. Jack and Mr. Nicholson. Nicholson is het archetype van de ster die volgens zijn eigen regels leeft. Hij heeft lak aan kritiek en conventies, en dat maakt hem onaantastbaar. Ondertussen willen vrijwel alle topregisseurs met hem werken.

Terug: Het gevoel van de Vierdaagse

NPO 1
20:35 uur

Na twee jaar afwezigheid - ook de Nijmeegse Vierdaagse werd afgelast vanwege de coronacrisis - is de beroemdste wandeltocht van Nederland weer terug. Dat betekent ook dat het tv-programma Het gevoel van de Vierdaagse deze week weer te zien is op NPO 1. Dit jaar geven Sosha Duysker en Tim Hogenbosch naast journalist Fons de Poel een gezicht aan de Nijmeegse Vierdaagse. Journalistieke notities, sferische reportages en portretten. Met een lach en een traan zullen de presentatoren vanuit verschillende invalshoeken het festijn belichten.

Start: Mediterranean - Life Under Siege

Canvas
21:15 uur

Vanavond gaat de documentaireserie Mediterranean: Life Under Siege van start op de Vlaamse zender Canvas. In deze zesdelige serie wordt het ecosysteem van de Middellandse Zee belicht - dat zwaar onder druk staat. Alles begint bij de geboorte. De dikkopschildpad steekt de Middellandse Zee over van Frankrijk naar Griekenland om er haar eieren te leggen of het strand waar ze geboren is. De blauwvintonijn zwemt van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee om te paaien op haar geboorteplek.

Docu: Misverstanden over miskramen

NPO 3
22:45 uur

De Australische filmmaker, actrice, regisseur, schrijver en producent Tahyna MacManus is 31 als ze haar tweede miskraam krijgt. Ze voelt zich verloren, boos en vreselijk alleen, ondanks de steun van haar omgeving. In de documentaire Misverstanden over miskramen hoopt MacManus het taboe te doorbreken. MacManus besluit haar camera op te pakken en spreekt met lotgenoten, veerkrachtige, moedige vrouwen die over hun verdriet praten, hun schaamte en hun schuldgevoel, terwijl ze nog steeds vasthouden aan de hoop op een gezond kind.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV