Zweden - België live op tv en online (kwartfinale EK vrouwenvoetbal)

Zweden - België live op tv en online (kwartfinale EK vrouwenvoetbal)
Opnieuw Belgisch succes?

Sport :

De kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal gaan vrijdag 22 juli verder met Zweden - België. Voor de Belgen is het de eerste keer dat ze de knock-outfase hebben gehaald. Het duel is om 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv.

Groep met Nederland
Zweden heeft zich als winnaar van Groep C geplaatst voor de knock-outfase. Ze bleven onze eigen Oranjeleeuwinnen op doelsaldo voor. De Zweden begonnen hun EK met een 1-1 gelijkspel tegen Oranje, maar wisten vervolgens wel te winnen van Zwitserland (2-1) en Portugal (5-0). Vooral door die laatste wedstrijd wist Zweden Nederland voor te blijven.

Moeizaam
De Belgen mogen dan voor het eerst de knock-outfase van een eindtoernooi in het vrouwenvoetbal hebben behaald, erg eenvoudig ging dat niet. Het toernooi ging van start tegen IJsland, een wedstrijd die resulteerde in een puntendeling (1-1). Vervolgens werd verloren van Frankrijk (2-1), waardoor alles op de laatste wedstrijd aan kwam. Die werd gewonnen van Italië (1-0).

De wedstrijd Zweden - België is vrijdag 22 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV