Zondag 24 juli in Reizen Waes Wereldsteden: Ulaanbaatar

Zondag 24 juli in Reizen Waes Wereldsteden: Ulaanbaatar
Tom Waes bezoekt Mongoolse hoofdstad

Kijktip :

In de derde aflevering van Reizen Waes Wereldsteden bezoekt Tom Waes een stad die niet meteen bij iedereen een belletje zal laten rinkelen: Ulaanbaatar. Het is een plek die voor velen geen grote toeristische waarde zal hebben, maar toch is hier genoeg te zien en te vertellen.

Reizen Waes in Ulaanbaatar gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Hoofdstad
Voor de mensen die zich afvragen waar deze stad eigenlijk ligt: Ulaanbaatar is de hoofdstad van het enorme Aziatische land Mongolië. Met 1,7 miljoen inwoners is Ulaanbaatar een kleine stad in vergelijking met de andere steden uit de serie, maar toch verdient het om een verschillende redenen een plaatsje op de lijst.

Meer dan de helft
Niet alleen woont meer dan de helft van de Mongoolse bevolking in de hoofdstad, bovendien neemt het aantal inwoners alleen maar toe. Het traditionele, romantische beeld van Mongolië als een land van alleen maar uitgestrekte steppes lijkt aan herziening toe. Tijd voor Tom Waes om uit te zoeken wat hier aan de hand is.

Reizen Waes Wereldsteden is zondag 24 juli om 20.50 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Reizen Waes terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's