Zondag 24 juli in slotaflevering Klassiekers met Kleinsma: Gerard Cox

Zondag 24 juli in slotaflevering Klassiekers met Kleinsma: Gerard Cox
Entertainmentveteraan over zijn favoriete liedjes

Kijktip :

Zondag (24 juli) is de laatste aflevering van het tweede seizoen van Klassiekers met Kleinsma te zien op NPO 1. Simone Kleinsma ontvangt Gerard Cox om samen te praten over de mooiste liedjes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Uiteraard wordt er ook het één en ander gezongen.

Klassiekers met Kleinsma met Gerard Cox gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Robert Long
Wat vindt Gerard van het taalgebruik van Robert Long en wat bewondert hij in de Grote Drie? De aflevering wordt door Simone afgetrapt met het bijzonder uitdagende nummer 'Naar, dom jongetje' van Jules de Corte. De liedschrijver werd bij leven zwaar onderschat, aldus Cox. Grote voorbeelden van Gerard blijken onder anderen Jaap Fischer, Johnny Jordaan en Koos Speenhoff te zijn.

Wim Kan
Gerard schreef ooit een brief aan Wim Kan. Vervolgens werd hij uitgenodigd in Rotterdam, om iets voor Wim en zijn vrouw te komen zingen. De reactie volgde in een uitgebreide brief. Gerard vertelt Simone wat Wim destijds van hem vond. Andere namen die in deze aflevering de revue passeren: Jaap van de Merwe, Toon Hermans, Lou Bandy en Davina Michelle.

Klassiekers met Kleinsma is zondag 24 juli om 21.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Klassiekers met Kleinsma terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's