Vlaamse documentaireserie Procureurs vanaf maandag te zien op Canvas

Vlaamse documentaireserie Procureurs vanaf maandag te zien op Canvas
Een kijkje in het Belgische rechtssysteem

Kijktip :

In de vierdelige serie Procureurs duikt Gilles De Coster achter de coulissen van justitie en misdaad in België. De Coster praat deze keer met procureurs of parketmagistraten. Doorgaans zijn procureurs nobele onbekenden bij het grote publiek. Toch spelen ze een cruciale rol binnen justitie.

Machtspositie
Na een misdrijf zijn procureurs degenen die beslissen over opsporing, aanhouding en vervolging van verdachten. En in de rechtbank treden ze op als openbaar aanklager die de straf vordert in naam van de samenleving. Als strategen binnen het strafonderzoek hebben procureurs een machtspositie. Veel parketmagistraten zitten echter op hun tandvlees door bezuinigingen bij justitie.

Vastbijten
Negen parketmagistraten - vijf vrouwen en vier mannen - vertellen over hun vak, hun missie en hun mensbeeld. In de eerste aflevering vertellen de procureurs hoe ze zich vastbijten in het strafonderzoek. Van welke misdaaddossiers liggen ze wakker? Welke verscheurende keuzes moeten ze maken tijdens het onderzoek? Hoe berekenen ze de straf die ze vorderen?

De documentaireserie Procureurs is vanaf maandag 25 juli wekelijks om 20.25 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's