Wielrennen: Tour de France Femmes 2022 live op tv en online (inclusief etappeschema)

Wielrennen: Tour de France Femmes 2022 live op tv en online (inclusief etappeschema)
De grote ronde voor de dames

Sport :

Na de ronde van Italië voor vrouwen, de Giro Donne, is het nu de beurt aan Frankrijk om de grote ronde voor dames te organiseren. De Tour de France Femmes is het vervolg op de eendagskoers La Course. Vanaf dit jaar is het weer een etappekoers, van acht etappes. Van zondag 24 juli tot en met 31 juli is de koers te zien bij NPO 1, Eurosport 1 en België Eén. Online kun je de koers volgen bij discovery+, bij NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Het volledige etappeschema volgt hieronder.

NOS
De NOS heeft de uitzendrechten op de etappekoers te pakken en dat betekent dat na het grote Tourgeweld ook de vrouwenkoers in de komkommertijd kan worden uitgezonden bij de publieke omroep. Alle etappes zijn live te zien op NPO 1 en via NOS.nl. Danny Nelissen en Roxane Knetemann doen het verslag, Get van 't Hof presenteert het studioprogramma van Studio Sport. In alle sportjournaals zullen natuurlijk ook samenvattingen te zien zijn.

Etappeschema: Tour de France Femmes 2022

  • di. 26 juli: etappe 3, Reims – Épernay (133 km, heuvel)
  • Hoogtepunten: etappe 4, Troyes – Bar-sur-Aube (126 km, heuvel)

  • do. 28 juli: etappe 5, Bar-le-Duc – Saint-Dié-des-Vosges (175,0 km, sprint)
  • vrij. 29 juli: etappe 6, Saint-Dié-des-Vosges – Rosheim (128,0 km, heuvels)
  • Samenvatting: etappe 7, Sélestat – Le Markstein (127,0 km, klim)

Favorieten
De belangrijkste favoriet van deze koers is natuurlijk Annemiek van Vleuten, die ook al de Giro Donne won. De Moviestar-kopvrouw kwam ook nog eens fris uit die koers. Haar grote concurrenten zijn Demi Vollering, de Italiaans kampioen Elisa Longo Borghini en de Deense Cecilie Uttrup Ludwig.

De Tour de France Femmes 2022 is van zondag 24 tot en met zondag 31 juli te zien op NPO 1, NOS.nl en de livestream via Gids.tv. De belangrijkste hoogtepunten vind je bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV