OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in augustus 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in augustus 2022
Met onder meer She-Hulk en The Sandman

Kijktip :

Het is weer de heetste maand van het jaar, dus zetten de streamingdiensten hun allerheetste content voor jou klaar! Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Mission: Impossible Fallout (1 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Nadat een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Lees hier waar je Mission: Impossible Fallout kunt kijken.

Ook de rest van de Mission: Impossible franchise is vanaf 1 augustus te zien op Netflix.

How to Train Your Dragon: The Hidden World (1 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Hij wil vrede in een land vol draken, die samenleven in harmonie. Hiccup probeert zijn prachtige droom te vervullen door een vreedzame draken-utopie te creëren. Ondertussen ontdekt Toothless een ongetemde, ongrijpbare partner die ervoor zorgt dat de Night Fury vertrekt. Lees hier waar je How to Train Your Dragon: The Hidden World kunt kijken.

Top Gun (1 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Maverick wordt samen met zijn maat Goose aangenomen bij Top Gun, de eliteschool voor gevechtsvliegers. Daar ontmoet hij de beeldschone instructrice Charlie die hem niet alleen binnen de opleiding instrueert, maar hem ook dingen bijbrengt die niet in het klaslokaal thuishoren. Lees hier waar je Top Gun kunt kijken.

De succesvolle vervolgfilm Top Gun: Maverick is nog steeds in de bioscoop te zien.

Jackie (1 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Jackie geeft een blik op enkele dagen uit het leven van Jackie Kennedy in de periode van de aanslag op haar man tot aan zijn begrafenis. Een periode waarin ze de liefde van haar leven verloor, maar de liefde won van het volk. Lees hier waar je Jackie kunt kijken.

Manifest, S3 (1 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Een vliegtuig met 191 passagiers aan boord beleeft een uiterst turbulente vlucht, en lijkt neer te storten. Gelukkig weet de piloot het vliegtuig veilig aan de grond te krijgen, maar dan krijgen de passagiers een nog grotere schok te verwerken. Bekijk hier waar je Manifest kunt streamen.

Nurses, S2 (1 augustus)

Videoland

De serie speelt zich af in een ziekenhuis in het centrum van de Canadese miljoenenstad Toronto. In het eerste seizoen maakten we kennis met de diverse artsen en verpleegkundigen en hun levens. Hoe gaat hun verhaal verder? In het onrustige ziekenhuis heeft Kate Faulkner de leiding over de verpleegsters. Bekijk hier waar je Nurses kunt streamen.

My Life as a Rolling Stone (2 augustus)

Videoland

Deze nieuwe BBC-documentaire komt uit in het jaar dat The Rolling Stones hun 60-jarige jubileum vieren. In elke aflevering staat een ander bandlid centraal, wat vier zeer persoonlijke en intieme portretten oplevert. Bekijk hier waar je vanaf 2 augustus My Life as a Rolling Stone kunt streamen.

Clusterf**k: Woodstock '99 (3 augustus)

Netflix

Woodstock 1969 was een legendarisch muziekfestival. Dertig jaar later werd het idee opgevat dat nog eens dunnetjes over te doen. Maar Woodstock '99 liep volledig uit de klauwen. Lees hier waar je vanaf 3 augustus Clusterf**k: Woodstock '99 kunt kijken.

DC League of Super-Pets (3 augustus)

Bioscoop

Bron: Warner Bros
Natuurlijk heeft iedere superheld weleens een vakantie nodig, zo ook Superman. Gelukkig staat Krypto the Superdog, zijn trouwe viervoeter, in zo'n geval paraat om de misdaad te stoppen. Een nieuwe animatiefilm met de stemmen van onder andere Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon en Keanu Reeves. Lees hier waar je de film DC League of Super-Pets kunt kijken.

Wedding Season (4 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Asha Maurya kan niet ontsnappen aan de druk van haar ouders om een huwelijkspartner te vinden. Samen met mede-vrijgezel Ravi Shah verzint ze een plan om ervoor te zorgen dat hun familie zich niet meer zo met hen bemoeit. Lees hier waar je vanaf 4 augustus Wedding Season kunt kijken.

Bullet Train (4 augustus)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Zet je schrap voor een humoristische en uitzinnige actiethriller van David Leitch, de regisseur van Deadpool 2. Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Japan - met als achtergrond een non-stop treinrit - en heeft Brad Pitt en een ensemblecast aan van diverse bekende acteurs in huis die huurmoordenaars spelen die allemaal met elkaar in verband staan, maar tegenstrijdige doelen hebben. Lees hier waar je film Bullet Train kunt kijken.

The Sandman, S1 (5 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Bij het ontsnappen na tientallen jaren gevangenschap door een sterfelijke tovenaar, zet Dream, de personificatie van dromen, op het punt zijn verloren uitrusting terug te winnen. Bekijk hier waar je vanaf 5 augustus The Sandman kunt streamen.

Vaders en Zonen (5 augustus)

Videoland

Bron: Videoland
Twee broers worden gedwongen op eigen benen te staan nadat hun vader overlijdt. Ze komen echter met een ingenieus pan en vervangen hun vader tijdelijk met iemand anders om zo toch nog even van zijn pensioen te kunnen profiteren. Lees hier waar je vanaf 5 augustus Vaders en Zonen kunt kijken.

Prey (5 augustus)

Disney+

Bron: Disney Plus
Het verhaal speelt zich 300 jaar geleden af. Naru is een een vrouwelijke Comanche-krijger. Als ze een buitenaardse Predator tegenkomt die op hen jaagt moet ze er alles aan doen om haar stam te beschermen. Lees hier waar je vanaf 5 augustus Prey kunt kijken.

LEGO Star Wars: Summer Vacation (5 augustus)

Disney+

Bron: Disney Plus
Finn organiseert een verrassingsvakantie voor zijn vrienden: een Galactische sterrencruise op de Halcyon! Maar zijn plan loopt al snel in het honderd als hij zijn vrienden uit het oog verliest. Hij komt drie force ghosts tegen: Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker en Prinses Leia. Lees hier waar je vanaf 5 augustus LEGO Star Wars: Summer Vacation kunt kijken.

Thirteen Lives (5 augustus)

Prime Video

Bron: Prime Video
Dit waargebeurde verhaal gaat over de twaalf jonge voetballers en hun assistent-coach die in de zomer van 2018 ruim twee weken vastzitten in de ondergelopen Tham Luang-grotten in Thailand. Lees hier waar je vanaf 5 augustus Thirteen Lives kunt kijken.

Eté 85 (5 augustus)

NPO Plus

Bron: NPO Plus
Het verhaal begint aan de Normandische kust in de jaren 80 waar de zomervakantie net van start is gegaan. De zestienjarige Alexis wordt van de verdrinkingsdood gered door de twee jaar oudere David. Lees hier waar je vanaf 5 augustus Eté 85 kunt kijken.

Luck (5 augustus)

Apple TV+

Bron: Apple TV
Sam Greenfield heeft nooit eens geluk! Maar dan is ze ineens in het nooit eerder gevonden Land van het Geluk, waar ze samen moet werken met de magische wezens die er wonen om haar geluk te vinden. Lees hier waar je vanaf 5 augustus Luck kunt kijken.

Physical, S2 (5 augustus)

Finale op Apple TV+

Sheila Rubin is een vrouw die worstelt in haar leven als een geplaagde huisvrouw in een strandgemeenschap in Zuid-Californië, die op een onconventioneel pad aan de macht belandt wanneer ze de flitsende wereld van aerobics ontdekt. Bekijk hier waar je Physical kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Physical seizoen 1.

Elvis (8 augustus)

HBO Max

Bron: HBO Max
Het verhaal over de wereldberoemde zanger Elvis Presley. Hij is musicus die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker (Tom Hanks) is een raadselachtige aanwezigheid die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Lees hier waar je Elvis kunt kijken.

Locke & Key, S3 (10 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de overgebleven gezinsleden van de familie Locke - drie broers en zussen en hun moeder - naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. In het derde seizoen krijgt de familie te maken met de grootste tegenstander die ze ooit hebben gehad. Bekijk hier waar je Locke & Key kunt streamen.

I Am Groot (10 augustus)

Disney+

Bron: Disney Plus
Een serie korte filmpjes met personage Groot als kiemplantje en verschillende nieuwe, onverwachtse personages. Met onder andere de stemmen van Vin Diesel en Bradley Cooper. Bekijk hier waar je vanaf 10 augustus I Am Groot kunt streamen.

Spider-Man: No Way Home (11 augustus)

Netflix

Bron: Sony Pictures
De beste superheldenfilm van 2021 is de film met Tom Holland in een web van goed en kwaad. Spider-Man: No Way Home werd wederom ontzettend enthousiast ontvangen, ook door ons. Een film die wel eens de boeken in zou kunnen gaan als de meest persoonlijke Spider-Man film ooit. Lees hier waar je de film Spider-Man: No Way Home kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie Spider-Man: No Way Home.

There Is No Evil (11 augustus)

Bioscoop

Bron: September Films
Deze film is opgedeeld in vier verhalen over morele kracht, individuele vrijheid en het nemen van de verantwoordelijkheid van eigen acties. Deze drama- en arthousehit van de Iranees regisseur Mohammad Rasoulof werd in het buitenland al enthousiast ontvangen en is nu ook de Nederlandse bioscopen te zien. Met een hoofdrol voor Baran Rasoulof. Lees hier waar je de film There Is No Evil kunt kijken.

Fall (11 augustus)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Heb je ook maar een beetje hoogtevrees, dan is dit er eentje die je beter kan overslaan... De beste vrienden Becky en Hunter bevinden zich op de top van een 2.000 meter hoge radiotoren. Een Britse en Amerikaanse thriller met veel gillende acteurs die vechten voor hun leven. Lees hier waar je de film Fall kunt kijken.

Day Shift (12 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over een hardwerkende vader die gewoon een goed leven wil geven aan zijn gevatte 8-jarige dochter. Zijn alledaagse zwembadschoonmaakbaan in San Fernando Valley is een dekmantel voor zijn echte bron van inkomsten: jagen op en doden van vampiers. Lees hier waar je vanaf 12 augustus Day Shift kunt kijken.

For All Mankind, S3 (12 augustus)

Finale op Apple TV+

Het verhaal wordt verteld door het leven van NASA-astronauten, ingenieurs en hun families en presenteert een ambitieuze wereld waarin NASA en het ruimtevaartprogramma een prioriteit en een centraal punt van onze hoop en dromen bleven. Bekijk hier waar je vanaf 12 augustus For All Mankind kunt streamen.

Never Have I Ever, S3 (13 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
De Indisch-Amerikaanse tiener Devi Vishwakumar heeft twee beste vriendinnen, de Oost-Aziatisch Eleanor en de half zwarte, half witte lesbienne Fabiola. In het derde seizoen maken we ook kennis met Des, gespeeld door Anirudh Pisharody. Bekijk hier waar je Never Have I Ever kunt streamen.

Vera, S11 (13 augustus)

NPO Plus

Vera Stanhope, een scherpe detective met een rommelig leven, patrouilleert in haar 'patch' van Noordoost-Engeland en jaagt de waarheid na in gevallen van moord, ontvoering en chantage. Bekijk hier waar je Vera kunt streamen.

The Anarchists, S1 (14 augustus)

Finale op HBO Max

Een groep anarchisten emigreert naar Acapulco in Mexico om te ontsnappen aan de macht van naties en banken. Terwijl de beweging groeit, wordt het streven naar een leven zonder staat gesaboteerd door geld, conflicten, drugs en moord. Bekijk hier waar je The Anarchists kunt streamen.

Brooklyn Nine-Nine, S8 (15 augustus)

Netflix

De avonturen van het 99ste precinct van de NYPD. In de slotreeks proberen Jake en Amy hun drukke baan te combineren met het ouderschap. Verder heeft ook het 'real life' politiegeweld invloed op de personages. Bekijk hier waar je Brooklyn Nine-Nine kunt streamen.

Westworld, S4 (15 augustus)

Finale op HBO Max

Bron: HBO Max
Westworld is een ambitieuze en zeer fantasierijke dramareeks die het concept van avontuur en sensatiezucht naar nieuwe, aartsgevaarlijke hoogten tilt. In het futuristische fantasypark "Westworld" begint een groepje kunstmatige "gastheren" - androïden - plots af te wijken van hun zorgvuldig gecodeerde programmatuur en afwijkend gedrag te vertonen dat zeer verontrustend is. Bekijk hier waar je Westworld kunt streamen.

Untold: The Girlfriend Who Didn't Exist (16 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Alle ogen zijn op American Football-ster Te'o gericht als er zich plotseling een tragedie voordoet: zijn oma en zijn vriendin overlijden op dezelfde dag. Alleen… had Te'o wel echt een vriendin?. Lees hier waar je vanaf 16 augustus Untold: The Girlfriend Who Didn't Exist kunt kijken.

Look Both Ways (17 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Op de vooravond van haar diploma-uitreiking splitst het leven van Natalie in twee parallelle werelden. In de ene geraakt ze zwanger en moet ze als jonge vrouw haar weg zien te vinden in het moederschap in haar ouderlijk dorpje in Texas. In het andere leven trekt ze naar Los Angeles waar ze volop voor haar carrière gaat. Lees hier waar je vanaf 17 augustus Look Both Ways kunt kijken.

She Hulk: Attorney at Law (17 augustus)

Wekelijks op Disney+

Bron: Disney Plus
Jennifer Walters is een succesvolle advocate uit Los Angeles, werkzaam in het opkomende gebied van 'Superhuman law', én toevallig de nicht van Bruce Banner. Door omstandigheden heeft ze krachten gekregen die vergelijkbaar zijn met die van haar neef, die haar nu probeert te leren hoe ze die kan gebruiken. Bekijk hier waar je vanaf 17 augustus She Hulk: Attorney at Law kunt streamen.

Pretty Little Liars: Original Sin (18 augustus)

Finale op HBO Max

Bron: HBO Max
Twintig jaar geleden werd Millwood bijna verscheurd door een reeks tragische gebeurtenissen. Nu, in het heden, wordt een gloednieuwe groep Little Liars gekweld door een onbekende aanvaller. Bekijk hier waar je Pretty Little Liars: Original Sin kunt streamen.

Rap Sh!t, S1 (18 augustus)

Finale op HBO Max

Twee van elkaar vervreemde middelbare schoolvrienden uit Miami die herenigd worden om een rapgroep te vormen en het te maken in de rijke geschiedenis van de muziekindustrie. Bekijk hier waar je Rap Sh!t kunt streamen.

Hart op de Juiste Plek (18 augustus)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
Sinds lange tijd speelt LINGO-presentator Jan Versteegh weer een vrolijke rol in een oerhollandse romcom waar de vonken van af vliegen. Samen met actrice Stijn Fransen en Jasper Demollin in een verhaal die elke Nederlander kan overkomen. Vreemdgaan, dakloos, naar moeder en dan een oude (loser-)liefde van je leven wederom ontmoeten. Met fijne bijrollen voor Irene Moors, Tanja Jess, Juvat Westendorp en Chris Tates. Lees hier waar je de film Hart op de Juiste Plek kunt kijken.

Nope (18 augustus)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Als regisseur Jordan Peele (bekend van Us en Get Out) met een nieuwe horror- en sciencefictionfilm komt, zijn de verwachtingen hooggespannen. De trailer is briljant en laat gelukkig maar héél weinig zien, en dat is alleen maar te prijzen. Een toffe productie met Get Out-acteur Daniel Kaluuya in de hoofdrol waar de wereld zin in kan hebben. Lees hier waar je de film Nope kunt kijken.

The Next 365 Days (19 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
De turbulente relatie tussen de rijke maffiabaas Massimo en de jonge Poolse Laura gaat voorlopig nog wel even duren, maar hoe lang kunnen ze de maskers ophouden? Lees hier waar je vanaf 19 augustus The Next 365 Days kunt kijken.

Alma [The Girl in the Mirror] (19 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
De serie vertelt het verhaal van Alma, die een busongeluk overleeft waar bijna al haar andere klasgenoten bij om het leven zijn gekomen. Vervolgens wordt ze wakker in het ziekenhuis zonder ook maar één enkele herinnering aan het ongeval. Ook de herinneringen aan haar verleden is ze echter kwijt. Bekijk hier waar je vanaf 19 augustus Alma kunt streamen.

Hotel Portofino, S1 (19 augustus)

NPO Plus

De serie is een klassieke whodunnit en volgt een Britse familie die een hotel opent voor de Britse upper class aan de prachtige Italiaanse riviera tijdens de roaring twenties. Bekijk hier waar je vanaf 19 augustus Hotel Portofino kunt streamen.

House of Dragon, S1 (22 augustus)

HBO Max

Bron: HBO Max
De Targaryen-dynastie is op het absolute toppunt van zijn macht, met meer dan 15 draken onder hun juk. De meeste rijken - echt en ingebeeld - brokkelen af van zulke hoogten. In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 193 jaar vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones, wanneer koning Viserys Targaryen breekt met een eeuw traditie door zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon te benoemen. Bekijk hier waar je vanaf 22 augustus House of Dragon kunt streamen.

Onder Vuur, S1 (24 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
In de serie volgen we het reilen en zeilen van een eigenzinnig brandweerkorps in Oostende. Post Oosteroever is een kleine brandweerpost met veel karakter. Wanneer de luitenant Patrick totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor. Bekijk hier waar je vanaf 24 augustus Onder Vuur kunt streamen.

Angry Birds: Summer Madness, S3 (25 augustus)

Netflix

De serie zal de bekende vogels Red, Bomb en Chuck volgen als tieners op zomerkamp. Ze staan daar onder twijfelachtige begeleiding van Mighty Eagle. Aan de overkant van het meer stuiten ze op vervelende varkens die zoveel mogelijk onrust proberen te stoken. Bekijk hier waar je Angry Birds: Summer Madness kunt streamen.

After Ever Happy (25 augustus)

Bioscoop

Bron: Voltage Pictures
Het wordt deze zomer bloedheet (zelfs met airco) in de bioscoop als de After-trilogie weer doordendert in de filmzalen. Tessa en Hardin worden gedwongen om volwassen te worden. Ze zijn tegen alle verwachtingen in nog bij elkaar, maar het spant er nu om of hun liefdesverhaal zal eindigen als een sprookje, of dat hun gepassioneerde maar giftige relatie definitief tot een einde komt. De tienerversie van Fifty Shades of Grey met dikke soap-elementen gaat volle zalen trekken. Lees hier waar je de film After Ever Happy kunt kijken.

Beast (25 augustus)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
De weduwnaar en arts Nate Samuels (Idris Elba) reist met zijn twee dochters naar Zuid-Afrika, de plek waar hij zijn vrouw ontmoette. De trip is bedoeld om het rouwproces te vergemakkelijken. Ze gaan naar een reservaat waar ze achternagezeten worden door een agressieve leeuw wat uitmondt in een gevecht op leven en dood. Thriller, dikke paniek en drama met de topacteur Elba. Lees hier waar je de film Beast kunt kijken.

The Artists Formerly Known As Lama’s (26 augustus)

Wekelijks bij Videoland

Bron: Videoland
Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben van der Meer en Patrick Lodiers, beter bekend als 'The Artists Formerly Known As Lama's', zijn terug! Elke week zit Patrick weer klaar met een bekende gast en zijn zoomer – en staan de vier mannen klaar om te improviseren. Ook de beroemde spellen zijn terug, zoals De Draaideur, De Doventolk, Het Moordspel en natuurlijk Verboden te Lachen. Bekijk hier waar je vanaf 26 augustus The Artists Formerly Known As Lama’s kunt streamen.

Samatarian (26 augustus)

Prime Video

Bron: Prime Video
De dertienjarige Sam Cleary vermoedt dat zijn mysterieuze en teruggetrokken buurman Mr. Smith eigenlijk een legende is die zich in het volle zicht verborgen houdt. Twintig jaar geleden werd de supersterke buurtwachter van Granite City, Samaritan, dood gemeld na een vurig gevecht in een pakhuis met zijn rivaal, Nemesis. Lees hier waar je vanaf 26 augustus Samatarian kunt kijken.

Andor (30 augustus)

Wekelijks op Disney+

Bron: Disney Plus
De avonturen van rebellen spion Cassian Andor tijdens de beginjaren van de Rebellion voorafgaand aan de gebeurtenissen in Rogue One: A Star Wars Story. De serie verkent verhalen vol spionage en gedurfde missies om de hoop te herstellen in een melkwegstelsel in de greep van de meedogenloze Empire. Bekijk hier waar je vanaf 30 augustus Andor kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's