Geweldige misdaadfilm Heat met Robert de Niro zie je dinsdag op Veronica

Geweldige misdaadfilm Heat met Robert de Niro zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via o.a. Netflix en Prime Video

Kijktip :

In 1995 vond het moment plaats waar miljoenen filmliefhebbers naar uitkeken: acteerlegendes Robert De Niro en Al Pacino samen in één scène. Het was regisseur Michael Mann die het voor elkaar kreeg in Heat, een legendarische en sublieme misdaadfilm die je dinsdag kunt bewonderen op Veronica. Je kunt daarnaast Heat streamen via onder meer Netflix, Videoland en Prime Video.

Het verhaal
Heat volgt twee mannen aan verschillende kanten van de wet, maar die in veel opzichten hetzelfde zijn. Crimineel Neil McCauley is gespecialiseerd in het plegen van enorme roofovervallen, waarbij hij miljoenen dollars buitmaakt. Hij wordt op de hielen gezeten door agent Vincent Hanna, die het pakken van McCauley tot levenswerk heeft verheven. Het zorgt voor een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat de twee steeds dichter bij elkaar brengt. Wie zal uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen?

Bron: Warner Bros. Pictures

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Heat is in alle opzichten een episch meesterwerk en een misdaadklassieker van de bovenste plank. Regisseur Michael Mann geeft de twee hoofdpersonages veel meer diepgang dan we van een misdaad-/actiefilm gewend zijn, en daardoor stijgt Heat ver boven het gemiddelde uit. Voeg daar een spannend verhaal én een fantastische shoot-out in de straten van Los Angeles aan toe, en je hebt een heerlijke, bijna drie uur durende filmavond. Naast De Niro en Pacino zijn er bovendien nog veel meer uitstekende acteurs te zien in de film, met zelfs een jonge Natalie Portman in een mooie bijrol.

Cast
Naast Al Pacino (House of Gucci) en Robert De Niro (The Irishman) zijn ook Val Kilmer (Top Gun: Maverick), Jon Voight (Fantastic Beasts and Where to Find Them) en Tom Sizemore (Saving Private Ryan) te zien in Heat. Deze film is geregisseerd door Michael Mann (Collateral).

Heat (1995) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is dinsdag 23 november om 22.45 uur te zien op Veronica. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 170 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV