Geweldige muziekdocu TINA over Tina Turner zie je woensdag op NPO 3

Geweldige muziekdocu TINA over Tina Turner zie je woensdag op NPO 3
Hoe werd Tina nu echt Tina?

Kijktip :

Dat Tina Turner een turbulent en bewogen leven achter de rug heeft, wisten we al langer. In de prachtige muziekdocumentaire TINA wordt haar verhaal verteld - ook door de mensen die haar goed kennen. Daardoor krijgen we een compleet beeld van deze legendarische popster. Je ziet de documentaire op woensdag op NPO 3. Je kunt de docu ook huren bij onder meer Pathé Thuis.

Ike en Tina
Tina Turner werd geboren als Anna Mae Bullock in 1939. Ze begon haar artiestencarrière als onderdeel van Ike & Tina Turner met haar gewelddadige man Ike, van wie ze veel te verduren had. Ondertussen werden wel muzikale successen geboekt met hits als 'River Deep, Mountain High' (1966), 'Proud Mary' (1971) en 'Nutbush City Limits' (1973). Vanaf 1975 werkte Tina aan haar solocarrière, maar die kwam maar moeilijk van de grond.

Bron: HBO Documentary

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De documentaire zit goed in elkaar. Het verhaal wordt redelijk chronologisch verteld en schuwt niet om controversiële delen van het verhaal van Turner te vertellen. De mensen die worden geïnterviewd over het leven van Tina zijn interessant en de archiefbeelden die worden gebruikt voegen iets toe aan het verhaal. De opbouw is redelijk "same old, same old", maar TINA voert dit wel heel goed uit. Het einde geeft nog even een emotionele dreun mee aan het verhaal: blijkbaar beseft Tina zich pas later in haar carrière hoe goed ze eigenlijk is.

De muziekdocumentaire TINA (2021) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op woensdag 27 juli om 20.30 uur te zien op NPO 3. Je kunt TINA kijken via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Actuele video's

Meer actuele video's