Koninklijke documentaireserie Filip van België: De lange weg naar de troon vanaf donderdag op Canvas

Koninklijke documentaireserie Filip van België: De lange weg naar de troon vanaf donderdag op Canvas
Hoe werd Filip koning van België

Kijktip :

Koning Filip van België is inmiddels 62 jaar. Twee jaar geleden werd de documentaireserie Filip van België: De lange weg naar de troon gemaakt om zijn zestigste verjaardag te vieren. Vanaf vanavond is de vierdelige docuserie weer te zien op Canvas.

Archiefbeelden
De documentaireserie zoomt in op de belangrijkste momenten uit het leven van Filip aan de hand van archiefbeelden en interviews met gezaghebbende journalisten, politici en mensen uit de entourage van de koning. Een aantal ex-medewerkers van Filip of van het Paleis spreekt daarbij voor het eerst voor de camera. In de eerste aflevering gaan we terug naar de geboorte van Filip op 15 april 1960.

Extase
De geboorte is groot nieuws en België is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

De vierdelige documentaireserie Filip van België: De lange weg naar de troon is op donderdag 28 juli elke week om 20.25 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Actuele video's

Meer actuele video's