Indrukwekkende 2Doc Dertien dagen zie je donderdag 28 juli op NPO 2

Indrukwekkende 2Doc Dertien dagen zie je donderdag 28 juli op NPO 2
Het is tijd om dood te gaan...

Kijktip :

Voor Floor Haak (86) is het leven goed zo. Hij geniet ogenschijnlijk nog van het leven, maar zijn lichaam is broos. Wanneer hij zijn onafhankelijkheid dreigt te verliezen en constateert dat hij niet langer zelfredzaam is, besluit hij dat het tijd is om dood te gaan. Op zijn verzoek filmt zoon Gijs dit proces, dat we volgen in de indrukwekkende documentaire Dertien dagen.

2Doc: Dertien dagen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Eten en drinken
De stap naar het verpleeghuis kan Floor zich niet voorstellen. Daarom neemt hij zelf de regie en besluit te stoppen met eten en drinken. Zijn twee zoons trekken bij hem in om tot het einde voor hem te zorgen. Ze beleven samen de laatste intense, verdrietige maar ook lichte dertien dagen van zijn leven. Het laat tevens zien welke zoektocht mensen die niet meer willen leven moeten afleggen in Nederland.

Humane manier
Ook Floor Haak onderzocht de beperkte mogelijkheden om het einde in eigen hand te nemen. Hij was lid van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, maar las hoofdschuddend over getob met helium, pillen en gif. Stoppen met eten en drinken leek hem de meest humane manier om te sterven. Zijn huisarts bleek bereid hem bij te staan.

Dertien Dagen is op donderdag 28 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt de hele 2Doc Dertien Dagen terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's