Spectaculaire thriller Shutter Island zie je donderdag op Paramount Network

Spectaculaire thriller Shutter Island zie je donderdag op Paramount Network
Met Leo DiCaprio en Mark Ruffalo

Kijktip :

Het houdt maar niet op met Martin Scorsese. De legendarische regisseur maakte in de vorige eeuw al furore met klassiekers als Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990), maar bleef deze eeuw gewoon doorgaan met het maken van fantastische films. In 2010 verscheen de benauwende, angstaanjagende thriller Shutter Island, donderdag te zien op Paramount Network. Je kunt Shutter Island streamen via onder Netflix en Prime Video.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
U.S. Marshal Teddy Daniels moet in 1954 samen met zijn partner Chuck Aule de mysterieuze verdwijning van een gevangene uit een instelling voor geesteszieke criminelen onderzoeken. De moordenares is ontsnapt uit het psychiatrisch instituut op Shutter Island en vermoed wordt dat zij zich nog ergens op het eiland schuilhoudt. Tijdens zijn zoektocht stuit Teddy op een sinister web van misleiding en intriges. Hij bijt zich in de zaak vast en ontrafelt zo steeds meer geheimen over het eiland, zijn partner én zichzelf. Niets is meer wat het lijkt.

Bron: Paramount

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Martin Scorsese wordt voornamelijk geassocieerd met zijn fantastische gangsterfilms: Mean Streets, Goodfellas, Casino, The Departed en The Irishman. De beste man heeft in zijn lange carrière echter al laten zien dat hij vrijwel elk filmgenre tot in de puntjes beheerst. In 2010 verscheen de psychologische thriller Shutter Island van zijn hand en dat was opnieuw een schot in de roos. Scorsese creëert een lugubere, maar sfeervolle omgeving op het grauwe eiland, waar hij de spanning maximaal weet op te voeren. Voeg daar een werkelijk sublieme cast aan toe en het is genieten geblazen.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Revenant) en Mark Ruffalo (Spotlight) zijn ook Ben Kingsley (Hugo), Max von Sydow (Game of Thrones) en Michelle Williams (The Greatest Showman) te zien in Shutter Island. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

Shutter Island (2010) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is zaterdag 12 maart om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama, thriller. Speelduur: 138 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV