Schokkende docu Louis Theroux: Shooting Joe Exotic zie je vrijdag op NPO 3

Schokkende docu Louis Theroux: Shooting Joe Exotic zie je vrijdag op NPO 3
Van misdadiger tot mediafenomeen

Kijktip :

NPO 3 zendt vanavond de fascinerende en bij vlagen huiveringwekkende documentaire Shooting Joe Exotic uit. Deze documentaire is gemaakt door de vermaarde Britse filmer Louis Theroux, die Tiger King Joe Exotic tien jaar na hun eerste ontmoeting weer opzoekt.

Louis Theroux: Shooting Joe Exotic gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Huurmoordcomplot
Hoe kon een dierenverzorger veranderen in een veroordeelde misdadiger? Joe Exotic is schuldig bevonden aan een huurmoordcomplot en meerdere aanklachten van dierenmishandeling. Door de Netflix-serie Tiger King werd hij tegelijkertijd echter een mediafenomeen, en er is een goed gefinancierd campagneteam opgericht om een presidentieel pardon mogelijk te maken.

Familiegeschiedenis
Louis Theroux neemt een duik in de familiegeschiedenis van Joe Exotic en ontmoet oude vrienden om uit te zoeken waarom Joe uiteindelijk werd veroordeeld. De mengelmoes van misdaad, mediaspektakel en een dierenrechtencampagne resulteerde uiteindelijk in een 21ste-eeuwse fabel over een cowboy/cultleider, wiens kwetsbaarheid een bron van macht werd.

Louis Theroux: Shooting Joe Exotic is op vrijdag 29 juli om 20.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt de hele documentaire Shooting Joe Exotic terugkijken op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV