Serierecensie: Under the Banner of Heaven whodunnit in jas van geloof en spanning

Serierecensie: Under the Banner of Heaven whodunnit in jas van geloof en spanning
Met Andrew Garfield

Film :

Vanaf 27 juli staat het de miniserie Under the Banner of Heaven op Disney+. De nieuwe FX-serie is er eentje die - mede door het recente succes van Andrew Garfield in bijvoorbeeld Tick, tick... Boom! - bij veel mensen hoog op het lijstje staat. Kan de serie de hoge verwachtingen waarmaken? Lees hier de recensie van Under the Banner of Heaven.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

LDS-fundamentalisme
Het geloof van een vrome rechercheur wordt op de proef gesteld als hij een brute moord onderzoekt die verband lijkt te houden met de spiraal van een gewaardeerde familie uit Utah naar LDS-fundamentalisme en hun wantrouwen in de regering.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,5

Het verhaal van Under the Banner of Heaven gaat over drie schijven: Het werk van Jeb Pyre (Andrew Garfield), zijn thuissituatie en de ontstaansgeschiedenis van de situatie waarin de moord zich bevind. De acteerprestaties van Garfield dragen de serie, maar vooral de bijrollen van onder meer Billy Howle, Sam Worthington en Gil Birmingham als Garfield's collega vallen op. Het verhaal is bijna een whodunnit op zichzelf en kijkt weg als een trage thrillerfilm. Misschien is het af en toe wel iets te traag en dat zal sommige mensen afschrikken. Vooral als het verhaal teruggrijpt naar de ontstaansgeschiedenis van de Mormonen wordt het af en toe wat vaag. Het is wel drama op topniveau: 4 sterren.

Cast
Andrew Garfield (Spider-Man: No Way Home) en Gil Birmingham (Yellowstone) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Dustin Lance Black (Milk).

Vanaf 27 juli 2022 is Under the Banner of Heaven te streamen op Disney+. Genre: Drama. Aantal afleveringen: 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV