Komische romance in The Big Sick, vrijdag te zien bij Canvas

Komische romance in The Big Sick, vrijdag te zien bij Canvas
Met Kumail Najiani en Zoe Kazan

Kijktip :

Kumail Nanjiani geldt al jaren als één van de grootste comedy-talenten in de Verenigde Staten, en na het succes van de serie Silicon Valley (2014-2019) ging het hard met zijn populariteit. Met The Big Sick kreeg hij ook in de filmwereld voet aan de grond. Deze geweldige romantische comedy is vrijdag te zien op Canvas en je kunt The Big Sick streamen via NPO Plus en Pathé Thuis.

Lees ook op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Het verhaal
De in Pakistan geboren Kumail is in Chicago werkzaam als komiek en Uber-chauffeur. Na één van zijn optredens leert hij de vrolijke studente Emily kennen, en al snel worden ze verliefd op elkaar. De traditionele moslimfamilie van Kumail probeert hem door middel van georkestreerde familie-etentjes te koppelen aan een geschikte Pakistaanse vrouw. Daardoor durft Kumail zijn Amerikaanse vriendin niet voor te stellen aan zijn ouders, tot grote ergernis van Emily. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden, maar dan wordt Emily getroffen door een mysterieuze ziekte.

Bron: Amazon Studios

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het allerleukste aan The Big Sick is dat Nanjiani en zijn vrouw, Emily V. Gordon, het scenario van de film (genomineerd voor een Oscar) voor een groot deel baseerden op hun eigen ervaringen en relatie. Dat maakt van deze film niet alleen een hilarische comedy, maar ook een interessant verhaal over tradities, botsende culturen en het liefdesleven in de Verenigde Staten. Nanjiani speelt zichzelf, maar hij verzamelde een uitstekende cast om zich heen: Zoe Kazan is fantastisch en ontwapenend als spring-in-het-veld Emily, en Holly Hunter speelt de sterren van de hemel in haar bijrol als de moeder van Emily. Een heerlijke feelgoodfilm die je gezien moet hebben.

Cast
Naast Kumail Nanjiani (Stuber) en Zoe Kazan (The Ballad of Buster Scruggs) zijn ook Holly Hunter (Incredibles 2) en Ray Romano (The Irishman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael Showalter (The Lovebirds).

The Big Sick (2017) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 3 september om 23.25 uur te zien op Canvas. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's