Psychologische thriller Dead Ringers is de Zomergasten-film van Sandra Phlippen

Psychologische thriller Dead Ringers is de Zomergasten-film van Sandra Phlippen
Twee broers met één ziel

Kijktip :

Je komt nog wel eens wat verborgen parels tegen als je gaat kijken naar het overzicht van de Zomergasten-films. Zo ook die van deze week: Dead Ringers komt uit 1988 en is zondag 31 juli te zien op NPO 2.

Het verhaal
De gebroeders Mantle zijn een identieke tweeling en beide gynaecoloog. Alleen een van de broers heeft een stuk meer zelfvertrouwen en weet altijd de vrouwen die hij ontmoet te verleiden. Wanneer hij genoeg heeft van zijn huidige partner geeft hij haar door aan zijn broer zonder dat ze het doorheeft.

Bron: 20th Century Fox

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Uiteraard kunnen we van Cronenburg een flinke hoeveelheid horror verwachten. Echter: in tegenstelling tot voorganger The Fly zit de horror hier meer in de twee karakters van Jeremy Irons, die maar weer eens laat zien dat hij een powerhouse is waar je echt rekening mee moet houden. Het knapste is dat je het verschil tussen de tweeling in de kleinste details kunt zien en dat is allemaal het werk van Irons. Daarnaast krijg je een emotioneel verhaal die af en toe de rillingen over je lijf doet lopen.

Cast
Naast Jeremy Irons (The Mission) en Geneviève Bujold (Obsession) zijn ook Shirley Douglas en Stephen Lack te zien in deze film. De film is geregisseerd door David Cronenberg (Crimes of the Future).

Dead Ringers (1988) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zondag 31 juli om 23.30 uur te zien op NPO 2. De Zomergasten-film is van Sandra Phlippen, het interview is vanaf 20.30 uur te zien op NPO 2.

Actuele video's

Meer actuele video's