Vanavond op tv: start nieuw seizoen Het Familiediner, Pride Test 2021

Vanavond op tv: start nieuw seizoen Het Familiediner, Pride Test 2021
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 1 augustus

Kijktip :

Ter ere van Pride Amsterdam kun je vanavond je eigen kennis testen op dit vlak, mocht je een televisieavond op de planning hebben staan. Maar daarnaast keert Het Familiediner terug op tv met een nieuwe reeks, kun je kijken naar een heerlijke misdaadklassieker, of je onderdompelen in een avonturenfilm of verhalen over familiebedrijven… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 1 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Pride Week: Pride Test 2021

NPO 3
20:20 uur

Ook dit jaar wordt de Pride Week op de publieke omroep afgetrapt met de Pride Test, maar wel de hergebruikte. De quiz, gepresenteerd door Ellie Lust, Emma Wortelboer en Envy Peru, werd al in 2021 uitgezonden.

Vieren
De presentatoren stellen twintig vragen over alles wat met Pride te maken heeft. Van queers tot queens en van revolutie tot regenboog. Wat er goed gaat wordt gevierd en er wordt stilgestaan bij wat er beter kan. Test je kennis en kom erachter of je met vlag en wimper bent geslaagd.

Deelnemers
Het panel van de Pride Test bestaat uit de volgende bekende Nederlanders:

  • Loiza Lamers
  • Anna Nooshin
  • Patricia Paay
  • Robbert Rodenburg
  • Barrie Stevens
  • Romana Vrede
  • Thorn de Vries

Avonturenfilm: Raiders of the Lost Ark

NET 5
20:30 uur

Indiana Jones heeft in Raiders of the Lost Ark maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de ark te vinden voordat de nazi's dat doen.

Start: Het Familiediner

NPO 1
21:28 uur

Bert van Leeuwen is op de eerste dag van augustus terug met een nieuw seizoen van Het Familiediner. Zoals altijd probeert Bert weer als lijm tussen enkele familieleden te fungeren. In het nieuwe seizoen zijn onder andere een foute opmerking over kleding en de verkeerde toon tijdens een gesprek druppels die de emmer doen overlopen. De 14-jarige tweelingbroers Silvian en Silvain proberen de ruzie tussen hun opa en vader op te lossen. Ze missen hun opa al te lang. Ook Jos heeft de hulp van Bert ingeroepen in de hoop zijn broers te verenigen die elkaar al meer dan tien jaar niet gesproken hebben. Vroeger gingen de broers Jos, Mario en Ad als vrienden door het leven. Sinds Ad een opmerking heeft gemaakt, willen de broers elkaar niet meer zien. Na tien jaar wil Jos hier verandering in brengen en schakelt daarom de hulp in van Bert van Leeuwen. Weet hij de twee weer te herenigen?

Misdaadfilm: The Godfather

Canvas
22:01 uur

The Godfather is een episch misdaaddrama van Francis Ford Coppola. De op Sicilië geboren Vito Corleone heeft in New York een maffia-imperium opgebouwd. Don Corleone is een machtig en welgesteld man, die anderen het vuile werk laat opknappen. Zijn zoon Michael wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, maar wanneer de Don na een aanslag in het ziekenhuis belandt heeft hij geen keus meer. Michael besluit wraak te nemen op de daders en moet vervolgens naar Sicilië vluchten. Wanneer het weer veilig is om terug te keren naar Amerika neemt Michael de zaken van zijn vader over.

Slot: Boven water

NPO 2
22:09 uur

In de slotaflevering van Boven Water zien we dat bij de familiebedrijven het woord "opgeven" niet in het woordenboek staat. Ze zullen doorgaan tot het bittere einde, soms tegen beter weten in. In Boven water worden vijf families een jaar lang gevolgd. In de laatste aflevering rolt bij zuurinlegger Kesbeke de oogst binnen, maar beginnen de onderhandelingen met de supermarkten weer van voor af aan, omdat de kosten zijn gestegen. De stomerij van familie Zeyrek krijgt een energierekening van 92.000 euro, wat de genadeklap kan zijn voor het bedrijf. Familiebedrijven zijn de onmisbare ruggengraat van onze economie. Gerund door hardwerkende families - vaak al generaties lang – weegt voor hen de toekomst voor hun bedrijf en personeel zwaarder dan het maken van snelle winst. Maar de toenemende macht van grote partijen brengt hun voortbestaan in gevaar.

Actuele video's

Meer actuele video's