Visueel meesterwerk The Grand Budapest Hotel woensdag te zien op Paramount Network

Visueel meesterwerk The Grand Budapest Hotel woensdag te zien op Paramount Network
Oscarwinnende film van Wes Anderson

Kijktip :

Wes Anderson is zonder twijfel één van de meest unieke regisseurs die momenteel in Hollywood rondloopt, met een volledig eigen stijl. Die stijl kwam tot volle wasdom met de briljante komedie The Grand Budapest Hotel, woensdag te zien op Paramount Network. Je kunt The Grand Budapest Hotel streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker, die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Bron: Searchlight Pictures

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Voor mensen die de stijl van Anderson niet kennen zal The Grand Budapest Hotel even wennen zijn. De sets zijn allemaal buitengewoon kunstmatig, bijna poppenhuis-achtig. Daarnaast kiest Anderson voor een compleet eigen beeldformaat, staat symmetrie in veel van zijn shots centraal en kenmerken zijn scripts zich door achteloze, stoïcijnse humor. Wellicht zal het niet ieders cup of tea zijn, maar The Grand Budapest Hotel is gewoon een fantastische film. Niet voor niets kreeg deze productie maar liefst negen Oscarnominaties, waarvan er vier verzilverd werden. Verder is ook de sterrencast weer aanwezig, met bijrolletjes voor - hou je vast - Tilda Swinton, Edward Norton, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Tom Wilkinson, Jude Law, Bill Murray, Léa Seydoux en Owen Wilson.

Cast
Naast Ralph Fiennes (No Time to Die) en Tony Revolori (Spider-Man: No Way Home) zijn ook Adrien Brody (The French Dispatch), Willem Dafoe (The Lighthouse) en Saoirse Ronan (Little Women) te zien in The Grand Budapest Hotel. Deze film is geregisseerd door Wes Anderson (Isle of Dogs).

The Grand Budapest Hotel (2014) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is woensdag 3 augustus om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: komedie. Speelduur: 100 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV