Weinig animo voor Landelijke intocht Sinterklaas

Weinig animo voor Landelijke intocht Sinterklaas
Uitzending in gevaar?

Nieuws :

De NTR heeft een brandbrief gestuurd aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Er heeft zich nog geen enkele gemeente gemeld voor de Landelijke intocht van Sinterklaas. Volgens de omroep is het "al 66 jaar een nationale televisie traditie".

Dat meldt RTL Nieuws, dat de brandbrief in handen heeft. Mogelijk blaast de NTR de uitzending af, want er zit nogal wat tijd in de voorbereiding van zo'n groot tv-evenement. "Natuurlijk willen wij niet dat er op deze manier een einde zou komen aan deze 66-jarige nationale televisie traditie", zo vertelt een woordvoerder van de omroep.

De publieke omroep organiseert de intocht altijd in samenwerking met een gemeente. Dit jaar heeft nog niemand zich gemeld. In de brandbrief roept omroep NTR burgemeesters op om er eens over na te denken. Het is voor nu dus niet duidelijk vanaf welke plek presentatoren Dieuwertje Blok (Het Sinterklaasjournaal) en Jeroen Kramer (Het Klokhuis) de optocht aan elkaar mogen praten.

Een woordvoerder van de NTR heeft geen idee hoe het komt dat er zich nog niemand heeft gemeld. " Naar de oorzaken daarvan kunnen wij slechts raden. We zouden natuurlijk kunnen afwachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is - gezien de lange voorbereidingstijd van zo'n grootschalig project - nogal riskant met het oog op de planning."

Nadat de brandbrief werd verstuurd, zijn enkele gemeenten toch gaan informeren. Maar vooralsnog leidde dat niet tot concrete plannen. RTL Nieuws schrijft dat Zwarte Piet misschien een oorzaak is. "De laatste jaren stond de intocht vaak in het teken van demonstraties voor en tegen Zwarte Piet. Gemeenten hebben daar nu kennelijk geen zin meer in."

Houd Gids.tv in de gaten voor meer info over de Landelijke Intocht Sinterklaas.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Weinig animo voor Landelijke intocht Sinterklaas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV