Streamingrecensie: Oscarwinnende feelgood-film Green Book nu op Netflix

Streamingrecensie: Oscarwinnende feelgood-film Green Book nu op Netflix
Met Viggo Mortensen, Mahershala Ali en Linda Cardellini

Kijktip :

Vanaf 3 augustus is de film Green Book beschikbaar op Netflix. We hebben er lang op moeten wachten, maar nu eindelijk staat het hartverwarmende meesterwerk op Netflix. Een film die je niet mag missen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Inspired by a True Friendship
Wanneer een pianist van wereldklasse Don Shirley genaamd in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wilt bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Acteur Mahershala Ali en Viggo Mortensen in de film 'Green Book'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 90% | IMDb ★ 8,2

Deze onvergetelijke en prachtige film won in 2019 een Oscars voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Bijrol (Mahershala Ali). Met veel humor en feelgood-momenten komt komen ernstige onderwerpen als racisme voorbij, wat als een rode lijn door de film loopt. Juist door dit contrast en het verschil tussen de hoofdpersonen komt de ware magie in deze vriendschap tot leven. Green Book is niet echt orgineel maar een absoluut meesterwerk als je naar het ondergewaardeerde feelgood-drama kijkt. Echter heeft deze wereld heeft ook liefde nodig, deze film laat zien hoe dat moet. Vijf sterren.

Cast
Naast Viggo Mortensen (The Lord of the Rings) en Mahershala Ali (Moonlight) zijn ook Linda Cardellini (Brokeback Mountain), Dimiter D. Marinov (The Americans) en Mike Hatton (Vigilante Diaries) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Farrelly (There's Something About Mary).

Vanaf 3 augustus 2022 is de film Green Book te zien op Netflix. Genre: Drama, Biografie, Komedie. Tijdsduur: 130 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV