Recensie: Trainwreck: Woodstock '99 legt chaos en vernieling vast

Recensie: Trainwreck: Woodstock '99 legt chaos en vernieling vast
Hoe een evenement een complete stad kapot maakt

Film :

Vanaf 3 augustus staat de driedelige documentaire Trainwreck: Woodstock '99 op Netflix. Het evement dat gedoemd is te mislukken en toch doorging en uiteindelijk op gruwelijke wijze mislukte. Lees hier de recensie van Trainwreck: Woodstock '99.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dunnetjes overdoen
Woodstock 1969 was een legendarisch muziekfestival. Dertig jaar later werd het idee opgevat dat nog eens dunnetjes over te doen. Maar Woodstock '99 liep volledig uit de klauwen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 64% | IMDb ★ 7,1

Festivals als Woodstock '99 kom je heden ten dage ook tegen, maar zo uit de hand loopt het tegenwoordig nauwelijks meer. Alles ging eigenlijk fout: van de peperdure horeca tot een absoluut controleverlies op de basis waar het festival plaatsvond. En dat alles wordt op een goede manier vastgelegd. De documentaire heeft weinig bijzonders, maar is goed genoeg voor Netflix: veel "talking heads", veel archiefbeelden en een goede lijn in het verhaal als je gaat kijken naar de storytelling van het geheel. Wat de documentaire dan wel goed doet is het leggen van lijntjes met pop culture, zoals films die op dat moment populair waren. Het had misschien een film mogen zijn, want in twee uur heb je het geheel wel gezien. 3 sterren.

Bron: Netflix

Vanaf 3 augustus 2022 is Trainwreck: Woodstock '99 te kijken op Netflix. Genre: Documentaire. Aantal afleveringen: 3. Tijdsduur: 45 minuten per aflevering.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV