NOS 'grote winnaar' van verkiezingsavond

NOS 'grote winnaar' van verkiezingsavond
Angela de Jong blij met sfeervolle uitzending

Nieuws :

De NOS Uitslagenavond is volgens AD-columniste Angela de Jong de "grote winnaar" van de verkiezingsavond. Vanuit een sfeervol TivoliVredenburg in Utrecht registreerden en analyseerden Rob Trip en Dionne Stax de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum.

Dat schrijft de columniste in het AD. De Tweede Kamerverkiezingen op de NOS - precies een jaar geleden - vond De Jong een "plichtmatige en saaie uitzending". "Toen werden ze van de mat gespeeld door nota bene RTL Late Night, dat er toen opvallend goed in slaagde om de spanning en reuring waarmee die stembusgang omgeven was, te vangen in een urenlang programma."

:[article:img](src:"nl-kiest.jpg" title:"Rob Trip en Dionne Stax")

Met TivoliVredenburg als decor, en een panel van politieke kenners als Xander van der Wulp, Dominique van der Heyde en Ron Fresen, zat de sfeer er goed in. "Bovendien was ‘electoraal geograaf Josse de Voogd de échte toegevoegde waarde van de avond. Toch interessant om te weten dat er van oudsher op zandgrond al anders wordt gestemd dan op klei."

De avondvullende uitzending van de NOS over de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum is woensdag tussen 20.30 en 00.30 uur door gemiddeld 1,27 miljoen mensen bekeken.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV