Bijzondere Zomergasten-film Gunda zondag 7 augustus op NPO 2

Bijzondere Zomergasten-film Gunda zondag 7 augustus op NPO 2
Film aangeraden door Derk Sauer

Kijktip :

We zien tijdens de Zomergasten regelmatig bijzondere films voorbij komen, maar zo bijzonder als de film van Derk Sauer zie je ze maar weinig. De bijzondere documentaire Gunda is dag te zien op NPO 2. Je kunt Gunda ook streamen via onder meer Prime Video en Pathé Thuis.

Het verhaal
Een aantal dieren op een grote boerderij wordt gevolgd: Een varken en haar kleine biggetjes, een aantal koeien en een kip met één poot. De biggetjes worden al snel groot maar blijven hun moeder trouw en volgen haar over het rustige terrein. Alleen het geluid van de vele dieren is constant aanwezig, maar als de moeder wakker wordt na een dutje hoort ze opeens haar kinderen niet meer.

Bron: Periscoop Film

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De documentaire van de Russische filmmaker Viktor Kossakovsky werd door Hollywood op handen gedragen en door de grootste acteurs en regisseurs opgehemeld. De hoofdpersoon, Gunda het varken, heeft een bijna poëtische verhaallijn en wordt een volwaardig filmpersonage. Het einde is goed, vooruitstrevend en tevens bijna eng.

De film Gunda (2020) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zondag 7 augustus om 23.25 uur te zien op NPO 2. Genre: documentaire. Tijdsduur: 93 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV