Streamingrecensie: in Elvis laat acteur Austin Butler Graceland op zijn grondvesten trillen

Streamingrecensie: in Elvis laat acteur Austin Butler Graceland op zijn grondvesten trillen
Regisseur Baz Luhrmann maakt weer een meesterwerkje

Film :

Vanaf 8 augustus is de film Elvis te zien op Pathé Thuis. Op het moment van schrijven draait deze magistrale muziekfilm Elvis nog in 124 bioscopen in Nederland. Het is bijna ongelofelijk, maar na 45 dagen staat deze productie nu ook op Pathé Thuis. Lees hier de streamingrecensie van Elvis.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Man. The Legend. The King of Rock & Roll
Het leven van het Amerikaanse muziekicoon Elvis Presley, van zijn jeugd tot een rock- en filmster in de jaren vijftig, terwijl hij een complexe relatie onderhield met zijn manager, kolonel Tom Parker.

Acteur Austin Butler als 'The King' in de film 'Elvis'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 7,8

Regisseur Baz Luhrmann (bekend van de films Romeo + Juliet en Moulin Rouge!) tovert in 159 minuten het leven van Elvis Presley op het witte doek. Verwacht bombastische en waanzinnig rijke sets en kostuums en extravaganza in beeld en geluid, dat alles op de Luhrmann-manier. Het verhaal voelt goudeerlijk aan met een belangrijke rol voor Tom Hanks als de kwade genius Tom Parker, de van oorsprong Nederlandse manager van Elvis. Je kunt vraagtekens plaatsen bij zijn - meer Duits in het oor liggende - accent, maar echt storen doet dit niet. Maar dan Austin Butler: hij zou een Oscarnominatie mogen ontvangen voor deze rol, want zijn bewegingen en stem - die zeer dicht bij de echte Elvis komen - bezorgen je kippenvel. Bovendien zet de oogverblindende actrice Olivia DeJonge een prachtige Priscilla Presley neer. De chaotische videoclip-achtige beelden komen in het begin niet goed uit de verf, maar dit wordt later in de film beter. Vier sterren.

Cast
Naast Austin Butler (Once Upon a Time… in Hollywood) en Tom Hanks (Saving Mr. Banks) zijn ook Olivia DeJonge (The Staircase), Kelvin Harrison Jr. (Mudbound), Dacre Montgomery (Stranger Things), Richard Roxburgh (The Crown) en Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog) te zien in Elvis. Deze film is geregisseerd door Baz Luhrmann.

Vanaf 8 augustus 2022 is de film Elvis te zien op Pathé Thuis. Genre: biografie, drama, muziek. Tijdsduur: 159 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's