IJzingwekkende thrillerfilm The VVitch woensdag te zien op Canvas

IJzingwekkende thrillerfilm The VVitch woensdag te zien op Canvas
Anya Taylor-Joy in eerste grote hoofdrol

Kijktip :

Na drie films, waaronder het recente The Northman (lees onze recensie), kunnen we al wel stellen dat Robert Eggers één van de eigenzinnigste Amerikaanse filmregisseurs van zijn generatie is. In 2015 debuteerde Eggers met deze unieke en oogstrelende horrorfilm. Je ziet The VVitch woensdag op Canvas en je kunt The VVitch streamen via Prime Video.

Het verhaal
New England, 1630. William en Katherine leiden samen met hun vijf kinderen een toegewijd christelijk leven. Hun huis is gelegen aan de rand van een ondoordringbare wildernis. Wanneer hun pasgeboren zoon op mysterieuze wijze verdwijnt en de oogst ook nog eens mislukt, lopen de spanningen binnen het gezin zeer hoog op.

Bron: A24

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Door haar rollen in The Queen's Gambit en Last Night in Soho is de jonge actrice Anya Taylor-Joy nu een ster van formaat, maar ook in haar allereerste film maakte ze al grote indruk. In 2015 debuteerde ze op achttienjarige leeftijd in de unieke, atmosferische en oogstrelende horrorfilm The Witch (of The VVitch: A New England Folktale, zoals de volledige titel luidt). Verwacht geen goedkope jump scares en een overdosis bloederigheid in deze film. In plaats daarvan gebruikt regisseur Eggers de kracht van de suggestie en een bizar verhaal om zijn publiek angst aan te jagen. En daar slaagt hij uitstekend in.

Cast
Naast Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) zijn ook Ralph Ineson (Dolittle) en Kate Dickie (Prometheus) te zien in The Witch. Deze productie is geregisseerd door Robert Eggers (The Lighthouse).

The VVitch (2015) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op woensdag 10 augustus om 22.10 uur te zien op Canvas. Genre: horror, mysterie. Speelduur: 92 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV