Op1: Han ten Broeke over de spanningen tussen China en Taiwan en meer

Op1: Han ten Broeke over de spanningen tussen China en Taiwan en meer
Dit zijn de gasten van dinsdag 9 augustus

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 9 augustus

  • De spanningen tussen China en Taiwan lopen steeds verder op, met grootschalige militaire oefeningen aan beiden zijden. Buitenlanddeskundige Han ten Broeke was in Taiwan en legt vanavond bij Op1 uit waarom de situatie hem grote zorgen baart. China-correspondent Anouk Eigenraam is voor even terug uit China en licht toe waarom de onderlinge verhoudingen tussen deze landen zo op scherp staan.

  • De scherpe stijgingen van gas- en elektriciteitsprijzen gaan Nederland een economische klap opleveren waar we ons nog niet genoeg bewust van zijn, vrezen energie-experts. Terwijl de landen om ons heen noodmaatregelen treffen, lijkt het in Nederland nog niet door te dringen. Toch zijn de prijsstijgingen voor steeds meer huishoudens nu al een groot financieel probleem, zoals voor Martine Nijkamp: single ouder met twee banen.Ingrid Hems richtte binnen haar bedrijf een loket op om financiële hulp te bieden aan werknemers die in de problemen raken door de prijsstijgingen. Ondernemer Annemarie van Gaal vindt dat ieder huishouden in Nederland een vooraf bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit geleverd moet krijgen, tegen een symbolisch laag tarief. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.

  • De zwartepietendiscussie begint dit jaar in augustus: tv-presentator Tim den Besten maakte huilend zijn excuses voor het zingen van een Sinterklaasliedje. Gaat de woke-beweging te ver? Elsevier-columnist Zihni Özdil en schrijver Sujet Shams reageren vanavond bij Op1, samen met Universitair docent Floris van den Berg. Hij ziet zijn leerlingen steeds gevoeliger worden.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV