Misdaadklassieker Scarface met Al Pacino zie je zaterdag op Veronica

Misdaadklassieker Scarface met Al Pacino zie je zaterdag op Veronica
Al Pacino zegt "hello to his little friend"

Kijktip :

Een lekkere avond op de bank met op de tv een paar mensen die tegen elkaar schreeuwen: het is misschien een beetje simpel, maar dat is wel wat de fantastische misdaadklassieker Scarface met Al Pacino in misschien wel zijn beste rol ooit in zich heeft. Je ziet de film zaterdag op Veronica. Je kunt Scarface ook streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Tony Montana komt in 1980 vanuit Cuba naar de Verenigde Staten. Hij belandt eerst in een opvangkamp voor Cubaanse bootvluchtelingen, waar hij samen met zijn beste vriend Manny Ribera (gespeeld door Steven Bauer) zit. Daar wordt al duidelijk dat de kleine crimineel tot gevaarlijke dingen in staat is. Langzaam maar zeker wordt hij echter de drugswereld in getrokken, en al snel is hij zo ervaren dat hij besluit zijn eigen business op te bouwen.

Bron: Universal Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Scarface is uiteraard de film die de geboorte van de inmiddels wereldberoemde filmquote "say hello to my litte friend" mogelijk maakte. Tony Montana, fantastisch geportretteerd door Al Pacino, heeft de status van cultfiguur gekregen en deze film staat - naast de Godfather-films en Goodfellas - bekend als één van de grondleggers van het hedendaagse maffiagenre. Een film die het zichtbaar maakt hoe gevaarlijk de "Amerikaanse droom" is voor mensen die de macht te hoog in hun bol krijgen.

Cast
Naast Al Pacino (The Irishman) en Mary Elizabeth Mastrantonio (The Abyss) spelen ook Robert Loggia (Big), Michelle Pfeiffer (Ant Man and the Wasp) en F. Murray Abraham (Amadeus) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Brian De Palma (The Untouchables).

De film Scarface (1983) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica. Daarnaast is de film te streamen via Netflix en Pathé Thuis.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV