Indrukwekkende fantasyfilm The Spiderwick Chronicles zaterdag te zien bij Comedy Central

Indrukwekkende fantasyfilm The Spiderwick Chronicles zaterdag te zien bij Comedy Central
Freddie Highmore als de Grace tweeling

Kijktip :

Het is buiten Harry Potter van J.K. Rowling één van de meest gelezen fantasyreeksen van de laatste jaren: The Spiderwick Chronicles. In 2008 besloten Karey Kirkpatrick (Charlotte's Web) en regisseur Mark Waters de reeks te verfilmen. Je ziet The Spiderwick Chronicles zaterdag op Comedy Central en je kunt de film ook streamen via Netflix.

Het verhaal
Mallory en haar tweelingbroers Jared en Simon verhuizen met hun moeder naar Villa Spiderwick, een groot huis van hun tante. De kinderen ontdekken al snel een geheime bibliotheek in huis waar een geheimzinnig boek wacht. Ze ontdekken ook dat er nog iemand in huis is: Een kleine kobold die hen het leven zuur maakt door Simons kikkervisjes in te vriezen.

Bron: Paramount

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De laatste jaren hebben heel veel productiemaatschappijen - bijvoorbeeld Netflix met de serie Cursed en The Witcher en Disney met Into the Woods en Artemis Fowl - geprobeerd het succes van Harry Potter na te bootsen en deze film kwam erg dichtbij. De "worldbuilding" in deze film is heel knap gedaan en de karakters, voornamelijk de tweeling gespeeld door Freddie Highmore, hebben iets bijzonders in huis. De effecten houden ook aardig stand voor een film uit 2008.

Cast
Naast Freddie Highmore (The Vault) spelen ook Sarah Bolger, Jordy Benattar, Mary-Louise Parker en Nick Nolte mee in de film. De regie is in handen van Mark Waters (Mean Girls).

De fantasyfilm The Spiderwick Chronicles (2008) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op zaterdag 13 augustus om 21.40 uur te zien op Comedy Central en te streamen via Netflix.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV