Nationale Indië-herdenking 2022 live op tv en online (maandag 15 augustus)

Nationale Indië-herdenking 2022 live op tv en online (maandag 15 augustus)
Voor het eerst weer met publiek

Kijktip :

Live verslag van de NOS Nationale Indië-herdenking. In Nederland worden tijdens debij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië; dit jaar voor het eerst in de vooravond en voor het eerst sinds de coronaperiode weer met veel publiek. Je kijkt de herdenking maandag op NPO 1 en ook online via een livestream bij Gids.tv.

NOS Nationale Indië-herdenking gemist? Je kunt de herdenking terugkijken bij Gids.tv.

Beau Schneider
De sprekers op de avond zijn Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State en voorzitter van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en Beau Schneider, de zoon van Eric Schneider, die tijdens de oorlog in Japanse interneringskampen gevangen zat. Zangeres Elize zingt het Indische Onze Vader.

Verhalen
Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan en daarmee was in alle werelddelen het einde van de Tweede Wereldoorlog een feit. In de uitzending aandacht voor de verhalen van overlevenden van de Japanse bezetting.

De NOS Nationale Indië-herdenking 2022 is op maandag 15 augustus om 19.00 uur uur live te zien op NPO 1. Je kunt de volledige Nationale Indië-herdenking terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV