Klassieke avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade zie je maandag op Net5

Klassieke avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade zie je maandag op Net5
Spielberg en Ford terug op oude niveau

Film :

Na het iets mindere Indiana Jones and the Temple of Doom waren Steven Spielberg en Harrison Ford met Indiana Jones and the Last Crusade weer terug op het niveau van deel één, Raiders of the Lost Ark. Die geweldige comeback is donderdag te zien op Veronica en je kunt Indiana Jones and the Last Crusade streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Indiana Jones zit achter een bende aan die een kostbaar kruis heeft gestolen. Als het hem is gelukt het kruis te bemachtigen en aan historicus Brody te overhandigen, kan hij opnieuw zijn baan als leraar oppakken. Op een dag wordt Jones na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Donovan. Deze bezit een steen waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal leidt. Maar er zijn meer mensen die deze kostbare schat willen hebben, en daar zit ook familie bij...

Bron: Paramount

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Nog altijd is Indiana Jones and the Last Crusade één van de onbetwiste hoogtepunten in het oeuvre van Steven Spielberg. Hij voegt in deze film veel meer diepgang toe aan het personage van Indiana Jones: in de proloog zien we een jonge Indiana (vertolkt door de veel te vroeg overleden River Phoenix) en de scènes met zijn vader zeggen het nodige over de verhoudingen in de familie. Die vader wordt op verrukkelijke wijze gespeeld door Sean Connery, die één van de leukste rollen van zijn carrière neerzet. Een waanzinnig avontuur dat geen minuut verveelt.

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Sean Connery (Goldfinger) zijn ook Denholm Elliott (Trading Places) en Alison Doody (A View to a Kill) te zien in Indiana Jones and the Last Crusade. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Jurassic Park).

Indiana Jones and the Last Crusade (1989) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is maandag 15 augustus te zien op Veronica. Genre: actie, avontuur. Speelduur: 127 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV