Vrijdag in Op1: Youp van ’t Hek over de actie Hoe veilig woon jij eigenlijk

Vrijdag in Op1: Youp van ’t Hek over de actie Hoe veilig woon jij eigenlijk
Dit zijn de gasten van vrijdag 12 augustus

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 12 augustus.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 12 augustus

  • Seb Waterreus overleed vorig jaar toen hij door het raam van zijn studentenwoning viel. Het raam was niet stevig genoeg. Met de actie ‘Hoe veilig woon jij eigenlijk?’ hopen moeder Barbara de Wolf en zus Daantje Waterreus de veiligheid in huizen te verbeteren, want er moet volgens hen nog veel gebeuren. Ze schuiven aan samen met cabaretier Youp van ’t Hek, die de actie onder de aandacht wil brengen.

  • Ons land kampt met een enorm tekort aan vakmensen. Elektriciens, schilders of loodgieters: ze zijn er steevast te weinig en dat maakt de specialisten alleen maar belangrijker. Met elektricien Marco Kraats en schilder ‘Alberto Schilder’ praten we vanavond over het belang van de vakman. Ook VVD-Kamerlid Zohair El Yassini schuift aan. Wat doet hij om technische mbo-opleidingen aantrekkelijker te maken?

  • Bewapend met verborgen camera’s en een flinke portie lef brengt Alberto Stegeman al twintig seizoenen van ‘Undercover in Nederland’ allerlei misstanden aan het licht. De afgelopen jaren heeft hij menig crimineel achter de tralies gekregen en dat houdt voorlopig niet op. Het programma gaat namelijk door tot zeker 2024. Over undercoverwerk en het succes van zijn programma schuift Stegeman vanavond aan bij Op1.

  • Door de torenhoge energieprijs en de steeds duurdere boodschappen dreigen veel mensen in serieuze financiële problemen te komen. Politiek verslaggever voor WNL Marieke Smits vertelt vanavond wat het kabinet kan doen om de dalende koopkracht tegen te gaan. Ze schuift aan samen met Renee Lamboo, die maar liefst 1000 euro terugkreeg aan energiekosten en bespaartips geeft.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's