Vanavond op tv: Zomergasten met filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsma

Vanavond op tv: Zomergasten met filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsma
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 14 augustus

Kijktip :

Het veelbesproken interviewprogramma Zomergasten is vanavond toe aan de derde aflevering. Janine Abbring interviewt filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, die vertelt over haar ideale tv-avond. Bekijk hieronder alle tv-tips van Gids.tv voor zondag 14 augustus.

Avondje lachen
Ook zien we de wereldreizen van Tom Waes, die hij net na corona maakte, zijn voorbij. Toch is de hoeveelheid Tom Waes op NPO 3 nog niet klaar, want zondag wordt een aflevering uit het eerste seizoen van Reizen Waes herhaalt. Wil je een avondje lachen? Kijk dan naar de cabaretshow Sanne Wallis de Vries: Kom. Alle tv-tips vind je hieronder.

Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 14 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Death Wish

RTL 7
20:00 uur

Chirurg Paul Kersey heeft in de film Death Wish dagelijks te maken met de gruwelijke gevolgen van het geweld in Chicago. Het wordt voor hem uiterst persoonlijk als inbrekers zijn vrouw doden en zijn dochter in een coma raakt. De politie boekt geen vooruitgang en Kerseys geduld raakt op. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen. Vanaf dat moment is geen enkele crimineel in Chicago meer veilig.

Zomergasten: Dichter des Vaderlands Lieke Marsman

NPO 2
20:15 uur

Lieke Marsman geldt als een van de meest gelauwerde en aansprekende dichters van haar generatie. In haar werk gaan het persoonlijke en politieke hand in hand. In 2017 werd bij haar een zeldzame vorm van kraakbeenkanker geconstateerd. Ze schrijft er regelmatig over. vanavond is ze te zien in Zomergasten.

Reizen Waes: Oost-Europese deelgebieden

NPO 3
20:18 uur

In Reizen Waes gaat Tom op reis in Oost-Europese deelgebieden. Aan de zuidwestelijke grenzen van Rusland bevinden zich een paar vreemde landjes: Transnistrië, Abchazië en Zuid-Ossetië. Naast hun vreemde namen hebben ze nog iets anders gemeen: eigenlijk bestaan ze niet.

Cabaret: Sanne Wallis de Vries: Kom

NPO 3
21:12 uur

Cabaretière Sanne Wallis de Vries zet in haar zevende solovoorstelling getiteld Kom onder andere haar jeugd, haar gezinsleven, haar puberdochter én de mensheid in om tot een oplossing te komen voor het klimaatprobleem.

Zomergastenfilm: Synecdoche, New York

NPO 2
23:23 uur

Vanavond zien we de Amerikaans dramafilm Synecdoche, New York. Theaterregisseur Caden is druk bezig enkele lastige zaken in zijn leven op orde te krijgen. Zo probeert hij een levensechte replica van New York voor zijn nieuwste theaterproductie te realiseren, de diverse vrouwen in zijn leven onder controle te houden en op het einde van de dag alles te bespreken (waaronder de reden waarom hij denkt dat hij sterft) met zijn therapeute.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV